Sunday , May 19 2024

Bucovina Pojorâta a rezistat doar o repriză în faţa celor de la Oţelul Galaţi

Echipa antrenată de Dănuţ Mândrilă a cedat sâmbătă, pe terenul fostei campioane a României, cu scorul de 1-2, într-un meci contând pentru etapa a IV-a a Ligii a II-a u sucevenii au redus din diferenţă în minutul 74, prin Vali Buhăcianu, aflat la al treilea gol în actualul sezon 

Liga 3. Sporting - Pojorata [800x600]

Liga a II-a pare să fie o pălărie cam mare pentru Bucovina Pojorâta. Echipa lui Dănuţ Mândrilă a rămas cu un singur punct câştigat în patru meciuri disputate la matineu, după ce a pierdut sâmbătă, cu scorul de 1-2, pe terenul fostei campioane a României, Oţelul Galaţi.

Incurajaţi din tribune de aproximativ 1.000 de suporteri, “oţelarii” au trecut pe lângă deschiderea scorului încă din minutul 2, la o fază în care Cârjan a pus o contră pe şase metri la o degajare a tânărului Puianu, iar mingea a trecut puţin pe lângă poartă. Chipirliu, cel care avea să fie cel mai bun jucător de pe teren, a fost şi mai aproape de ţintă, trasorul mijlocaşului gălăţean trecând milimetric pe lângă vinclu.

Pe contre, bucovinenii puteau da lovitura în minutul 16, dar M. Coman a nimerit bara după o centrare “plouată” în careului gazdelor.

După o primă repriză albă, în care le-a trecut glonţul pe la ureche, gălăţeniii aveau să deschidă scorul la prima acţiune mai importantă de după pauză. Chipirliu a iniţiat o acţiune pe partea dreaptă în minutul 47, a centrat în faţa porţii, iar Cârjan a îndeplinit o simplă formalitate pentru 1-0. Odată ce au dat de gustul golului, pusţii conduşi de Daniel Florea au atacat în valuri în următoarele zece minute, dar Stefan nu a fost inspirat, finalizând peste transversală o fază superbă de atac.

Golul doi a picat în minutul 73, când Chipirliu a plecat cu mingea de la picior de la 35 de metri, a şutat bine la poartă, Puianu a respins cu dificultate, iar Miron, aflat pe fază, a înscris din câţiva metri. Gălaţenii nici n-au apucat să se pupe între ei, că Pojorâta a şi redus din diferenţă. Bucovina a bătut de la centru, mingea a fost aruncată spre Buhăcianu, iar vârful sucevenilor şi-a trecut în cont al treilea gol stagional, după ce l-a lobat pe portarul Grecu din marginea careului.

Fără să mai aibă ceva de pierdut, trupa antrenată de Dănuţ Mândrilă s-a aruncat în atac în ultimele minute, oferind ceva emoţii publicului gălăţean în prelungiri, când oaspeţii au beneficiat de trei cornere consecutive la poarta Oţelului. S-a terminat însă 2-1. Bucovina încasează din nou două goluri într-un meci, dar reuşita lui Buhăcianu o scapă de “lanterna roşie” a clasamentului, preluată de sâmbătă de ACS Berceni, grupare care va poposi sub Giumalău etapa viitoare.

Oţelul Galaţi: Grecu – Marus, Cojoc, Asanache, Murgoci – V. Stefan (‘71 Tătar), Dajbog – Chipirliu, Istrate (‘85 Codreanu), Miron (78’ Diarra) – Cârjan. Antrenor: Daniel Florea

Bucovina: Puianu – Răuţă, Patca, Prundean (‘72 Cristescu), Acostăchioaie – Pădurariu (’85 Colţa) V. Stănescu, Jarda (‘59 Buhăcianu), Căinari – S. Rus, M. Coman. Antrenor: Dănuţ Mândrilă.

Daniel Florea: “Puteam să marcăm mai multe goluri”

“Se putea termina cu mai multe goluri marcate din partea echipei noastre şi se ajungea la un rezultat mai ok. În repriza a doua, s-a jucat pe poartă, am fost mai agresivi, am avut mai multe ocazii, dar încă suferim la finalizare”, a spus antrenorul Oţelului, Daniel Florea.

Pentru bucovineni urmează un meci de gală. Vor primi mâine, cu începere de la ora 16.30, pe stadionul din Pojorâta,vizita vicecampioanei şi deţinătoarei Supercupei,ASA Târgu Mureş,în şaisprezecimile de finală ale Cupei României.(Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

VIDEO. Box: Ucraineanul Oleksandr Usik l-a învins Tyson Fury și a unificat centurile la categoria grea

Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut …