Sunday , May 19 2024

Antonia Niţu, campioană naţională la poliatlon

~notătoarea suceveană a cucerit medalia de aur la Campionatul Naţional de Poliatlon de la Piteşti, la categoria de vâstă 12 ani

~notătorii suceveni au participat la sfârşitul săptămânii trecute la Campionatul Naţional de Poliatlon rezervat copiilor între 11 şi 13 ani, competiţie care a reunit la Piteşti peste 450 de sportivi de la 52 de cluburi din întreaga ţără.
Sportivii de la CS{3 Suceava au dominat întrecerea încă din prima zi, când Antonia Niţu a urcat pe podiumul de premiere, ocupând locul trei în proba de 100 metri spate. Înotătoarea suceveană avea să mai obţină două titluri de campioană naţională în probele de 100 metri bras şi 200 metri liber, un loc 2 în proba de 200 de metri mixt şi o medalie de bronz la 50 de metri fluture. Totodată, Sebastian Croitor a reuşit să urce pe a treia poziţie a podiumului în proba de 50 de metri liber. Echipa de băieţi 11 ani a obţinut o medalie de argint în proba de 4×50 metri liber şi o medalie de bronz în proba de 4×50 de metri mixt. În plus, pentru prima dată în istoria înotului sucevean, Antonia Niţu a câştigat titlul de campioană naţională la poliatlon, la categoria 12 ani.
Delegaţia suceveană prezentă la Campionatul Naţional de Poliatlon a numărat 16 sportivi: Antonia Niţu, Miruna Biholaru, Maria Mitulschi, Ana Blănaru, Maria Ilieş, {tefan Catargiu, Alexandru Bodnar, Alexandru Mateiciuc, Paul Rebenciuc, Gabriel Pomohaci, {tefan Biholaru, Sebastian Croitor, {erban Cotoş, Victor Macovei, Vlad Brandis şi {tefan Ropan.
“Este o surpriză deosebit de plăcută. Pentru prima oară în istoria înotului sucevean reuşim să obţinem un titlu de campion naţional la poliatlon, într-o competiţie foarte grea, unde toţi sportivi sunt obligaţi să înoate toate probele”, a declarat Cezar Moscaliuc, antrenorul sportivilor de la CS{3 Suceava, club care a ocupat în final locul 8 în clasamentul general al întrecerii de la Piteşti. (Dănuţ CHIDOVE})

 

Vezi si

VIDEO. Box: Ucraineanul Oleksandr Usik l-a învins Tyson Fury și a unificat centurile la categoria grea

Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut …