Sunday , September 26 2021

Ceaiul de seminţe de mac previne osteoporoza

Crește pe marginea drumurilor sau în lanurile de cereale și poate fi utilizat în scop terapeutic. Este vorba despre macul de câmp, o plantă ale cărei petale și semințe au efecte binefăcătoare pentru sistemul osos, piele și aparatul respirator.

mac

Macul, planta originară din Orientul Mijlociu, are o frumseţe deosebită, dar şi proprietăţi vindecătoare. Grecii antici foloseau floarea macului de câmp atât pentru tratarea infertilităţii, cât şi pentru calmarea durerilor. Petalele conţin mucilagii şi alcaloizi, substanţe care, foarte bine dozate, au efecte calmante.

Util în caz de osteoporoză

Semințele de mac conţin acizi grași Omega-6 şi fosfor, substanţe care ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase. Astfel, sunt utile atât în prevenţia, cât şi pentru reducerea simptomelor osteoporozei.

Poţi face o cură cu infuzie din seminţe de mac, timp de 14 zile.

Peste 10 g de seminţe torni o cană cu apă clocotită şi laşi să infuzeze, 10 minute. Când se răceşte, strecori. Iei câte o lingură, de 2-3 ori pe zi, după masă.

Ameliorează simptomele bronşitei

Petalele uscate ale macului de câmp sunt un remediu excelent contra bronşitei. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de petale uscate, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute.

Se bea pe parcursul unei zile. Infuzia este de ajutor şi în ameliorarea simptomelor gripei, precum febra, cefaleea, oboseala, durerile articulare.

Este bună atât pentru cei care suferă de tuse convulsivă, cât şi pentru persoanele care au traheită sau laringită.

Tratamentul se urmează maximum 5 zile. În caz de laringită şi răguşeală, poţi face şi gargară cu infuzie din flori de mac, de câteva ori pe zi.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro

 

Vezi si

OMS recomandă primul tratament preventiv pentru pacienţii cu risc ridicat de a dezvolta forme severe de COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă, pentru prima dată, o combinaţie de medicamente pentru a …