Thursday , April 22 2021

Posibil tratament împotriva chelirii, descoperit de un medic britanic

Un posibil leac împotriva chelirii a fost descoperit folosind un medicament utilizat de obicei pentru a trata simptomele osteoporozei, scrie BBC News.

calvitie

Medicamentul Way-316606 a fost inițial creat pentru inhibarea producerii de către organism a unei proteine, SFRP1, care blochează dezvoltarea unor țesuturi, inclusiv a țesutului osos, și era folosit până acum doar în tratarea osteoporozei.

Însă medicul Nathan Hawkshaw, de la Universitatea din Manchester, spune că suprimarea acestei proteine ar putea avea efecte vizibile și în cazul persoanelor care chelesc. „Ar putea schimba lucrurile pentru cei care își pierd părul”, a declarat acesta.

În prezent, doar două medicamente sunt utilizate împotriva chelirii, însă acestea nu sunt întotdeauna eficiente și, în plus, au efecte adverse, așa că mulți dintre cei care se confruntă cu această problemă preferă să apeleze la implantul de păr.

Studiul lui Hawkshaw, publicat în PLOS Biology, a fost efectuat într-un laborator, folosind mostre de foliculi de păr de la 40 de bărbați. Medicul a declarat că va fi nevoie de un tratament experimental pentru a verifica dacă, într-adevăr, medicamentul respectiv este eficient în a stopa chelirea.

„Pierderea părului este foarte frecventă și poate duce la daune emoționale, la pierderea stimei de sine și a încrederii. Pentru cei care se confruntă cu calviția, tratamentele nu au întotdeauna rezultatele așteptate. Nu este un tratament universal eficient. De aceea, acest studiu este foarte interesant, însă este nevoie de o cercetare mai aprofundată înainte de a începe să folosim acest tratament împtoriva chelirii”, a declarat Asociația Britanică a Dermatologiei.

digi24.ro

Vezi si

Studiu: Omega-3 și vitamina D pot reduce riscul infectării cu Covid-19, mai ales în rândul femeilor

Administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate contribui la diminuarea riscului …