Saturday , April 1 2023

Autismul, diagnosticat la oftalmolog? Metoda revolutionara de diagnostic

autism

Un simplu test ce presupune expunerea ochilor la lumina, pentru o foarte scurta perioada de timp, poate trada o afectiune precum autismul, spun oamenii de stiinta.

Concluzia a reiesit in urma unui studiu realizat la Universitatea de Stat Washington. Cercetatorii implicati spun ca un astfel de test, in cadrul caruia copiii sunt expusi la patru secunde de lumina, urmarindu-se cat de repede se micsoreaza pupila, este echivalent cu o evaluare psihologica, relateaza Medical Daily.

In mod normal, daca parintii isi fac griji legat de copilul lor, se apeleaza la medici special instruiti si la psihologi, care fac o evaluare ampla, din moment ce un test medical pentru depistarea afectiunii inca nu exista. Insa diagnosticul nu poate fi confirmat pana ce copilul nu implineste 2 sau 3 ani, cand si simptomele devin “stabile”.

In acest caz se pierde insa mult timp pretios, timp in care copilul ar putea beneficia de terapie si nu numai, care sa-l ajute sa se intregreze.

In aceste conditii, o echipa de cercetatori condusa de Georgina Lynch a efectuat un studiu folosind lumina, subiecti fiind 24 de copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 10 -17 ani. Jumatate dintre ei erau deja diagnosticati cu autism.

In urma testului s-a observat ca pupilele subiectilor cu autism s-au micsorat mult mai greu odata expuse la lumina.

Intr-adevar, se stia si pana acum ca persoanele cu autism sunt mai sensibile la lumina.

Daca studiul va fi validat in cadrul unor experimente de anvergura, acest test ar putea deveni unul folosit in mod curent pentru diagnosticarea copiilor cu autism.

Vezi si

Alimentele bogate în grăsimi și zahăr influențează creierul și dependența de acestea

Motivul pentru care cartofii prăjiți, chipsurile și batoanele de ciocolată sunt atât de îndrăgite are …