Sunday , April 21 2024

Adultii de peste 45 de ani, sfatuiti sa ia zilnic câte o aspirina

Adul]ii de peste 45 de ani ar trebui s\ ia, zilnic, o mic\ doz\ de aspirin\, pentru a se proteja de bolile cardiovasculare [i de cancer, potrivit concluziilor trase de un colectiv de exper]i [i citate miercuri de ziarul ‘The Daily Telegraph’, transmite EFE.

Conform participan]ilor la un eveniment al Societ\]ii Regale de Medicin\ din Marea Britanie, exist\ din ce în ce mai multe dovezi potrivit c\rora beneficiile aspirinei pentru cei de vârst\ medie sau înaintat\ dep\[esc eventualele efecte secundare.

Un studiu al oamenilor de [tiin]\ de la Universitatea Oxford (Marea Britanie, publicat în revista medical\ ‘The Lancet’, indic\ faptul c\ un consum zilnic de 75 de miligrame de aspirin\ timp de cinci ani reduce cu 25 la sut\ riscul de îmboln\vire de cancer de colon [i cu o treime num\rul de decese din aceast\ cauz\.

Studiile anterioare au semnalat faptul c\ o mic\ doz\ zilnic\ de aspirin\ poate reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare.

Potrivit studiului publicat în ‘The Lancet’, o utilizare mai mare a aspirinei ar putea salva mii de vie]i anual.

Numai în Marea Britanie, 150.000 de persoane mor în fiecare an din cauza cancerului, iar alte 200.000 ca urmare a unei boli cardiovasculare.

Profesorul Peter Elwood, de la Facultatea de Medicin\ a Universit\]ii Cardiff (Marea Britanie), care a condus primul studiu cu privire la efectele aspirinei în bolile cardiovasculare, a afirmat c\ ‘ne afl\m în fa]a unei realiz\ri foarte importante pentru comunitate, în general’.

Al]i exper]i avertizeaz\, îns\, cu privire la faptul c\ aspirina poate dubla inciden]a hemoragiilor gastro-intestinale, care este în prezent de un caz la o mie de persoane, anual.

Vezi si

Femeile singure mănâncă mai mult și mai prost. Cum le îndeamnă creierul spre alegeri nesănătoase

Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveală o …

One comment

  1. Eu cred ca studiul este de natura economica. Ia ganditi-va, daca toti adultii peste 45 de ani ar lua o aspirina zilnic, ce profituri ar fi ?
    Treaba mare cu manipularea asta!