Tuesday , April 23 2024

UPU aglomerata in week-end, din cauza caniculei

Peste 180 de persoane s-au prezentat in week end la UPU Suceava
N dup\ dou\ zile de sc\dere a num\rului de prezent\ri la Unitatea Primire Urgen]\ (UPU) Suceava, `n week-end a `nceput din nou s\ creasc\ prezent\rile, la o medie de 180-190 de persoane
~n cursul zilei de vineri s-au prezentat 185 de persoane la UPU, iar s=mb\t\ s-au prezentat 175 de persoane, un num\r foarte mare, consider\ purt\torul de cuv=nt al Spitalului Suceava, Tiberius Br\d\]an.
Aproximativ zece la sut\ din num\rul pacien]ilor care s-au prezentat, `n ultimile dou\ zile la Unitatea de Primire a Urgen]elor (UPU) a Spitalului Jude]ean Suceava, au avut probleme cauzate de canicul\, cei mai afecta]i fiind b\tr=nii cardiaci sau cu probleme neurologice.
Potrivit purt\torului de cuv=nt al Spitalului Jude]ean, medicul Tiberius Br\d\]an, „dup\ dou\ zile de sc\dere a num\rului de prezent\ri la UPU, `n week-end a `nceput din nou s\ creasc\ num\rul acestora, datorit\ caniculei, cu o medie de 180-190 de pacien]i. ~n principal pacien]ii au st\ri lipotimice, sindroame vertiginoase [i crize de spasmofilie”.
Medicul a mai ad\ugat c\ `n aceste zile s-au `nregistrat mai multe cazuri de spasmofilii [i sindrom de ame]eal\ – `n special la tineri, dar [i decompens\ri din cauza c\ldurii la persoanele cu boli cardiace sau neurologice.
Totodat\, cadrele medicale, avertizeaz\ din nou popula]ia cu privire la necazurile pe care canicula le poate provoca [i reamintesc despre necesitatea consumului de lichide non-alcoolice, recomand\ folosirea unor creme protectoare [i evitarea, pe c=t posibil,  a expunerii prelungite la soare în intervalul 11.00 – 18.00.
Medicii mai recomand\ popula]iei, s\ consume c=t mai multe fructe [i legume [i s\ evite consumul b\uturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate. (Anamaria VL~GEA)

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …