Sunday , February 5 2023

Se anunţă aglomeraţie mare la Urgenţa Spitalului Judeţean Suceava

urgente [800x600]

Pentru că lunile iulie şi august sunt luni de vacanţă, medicii urgentişti se aşteaptă la un număr mare de prezentări u din cauza numărului mic de paturi din UPU, timpul de aşteptare al pacienţilor pentru a fi consultaţi, va fi mai mare. Unitatea de Primiri Urgenţe beneficiază de un număr de nouă paturi u conducerea spitalului preconizează că va creşte numărul prezentărilor cu 30%

 
Potrivit declaraţiilor doctorului Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava, medicii urgentişti sunt pregătiţi pentru a face faţă unei avalanşe de prezentări în Unitatea de Primiri Urgenţe. Acest lucru se datorează faptului că lunile iulie şi august sunt luni dedicate concediilor, iar sucevenii care lucrează în străinătate vor veni în ţară. “In această perioadă a anului, creşte numărul prezentărilor în UPU cu aproximativ 30%. Vin multe persoane din străinătate şi de obicei creşte şi numărul accidentelor de circulaţie. Suntem pregătiţi să facem faţă numărului mare de prezentări, singura problemă este faptul că din cauza numărului mic de paturi din UPU, se va bloca activitatea medicală şi implicit se vor mări timpii de aşteptare pentru pacienţi. Noi nu ne desfăşurăm activitatea după principiul <<primul venit, primul servit>> şi tocmai din acest motiv vor fi pacienţi care vor fi nevoiţi să aştepte mai mult decât de obicei pentru a fi consultaţi”, a declarat directorul medical al spitalului sucevean, doctorul Tiberius Brădăţan.
Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava beneficiază de un număr de nouă paturi, dintre care doar unul este pentru urgenţe pediatrice, patru paturi sunt pentru cazurile grave ce necesită resuscitare, iar alte patru paturi sunt destinate triajului pacienţilor. “Mai sunt şase paturi în salonul pentru tratament şi mai beneficiem şi de un număr de 16 tărgi care vor fi folosite la nevoie”, a completat doctorul Tiberius Brădăţan. (Cristina RUSTI)

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …