Saturday , April 13 2024

Șapte dintre bătrânii ținuți în mizerie în azilul de la Dumbrăveni au fost duși la UPU Suceava. Alți șase vor fi relocați la un centru din Zvoriștea

Duminică seara, la ora 20.00,  a avut loc o ședință extraordinară în format hibrid a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, pe ordinea de zi figurând aspecte procedurale privind relocarea beneficiarilor Centrului rezidențial destinat persoanelor vârstnice – Centrul social Herzog Franz Von Bayern aparținând Asociației Iubirea Aproapelui AIA Dumbrăveni.

Reamintim faptul că, urmare a reverificării activității centrului rezidențial, dispusă prin Ordinul Prefectului județului Suceava,  inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, pe lângă aplicarea sancțiunilor principale cu amendă, au dispus și sancțiuni complementare: suspendarea activităţii, respectiv închiderea temporară a unității.

13 bătrâni ținuți în mizerie într-un azil din Dumbrăveni vor fi relocați. Centrul a fost închis, s-au aplicat amenzi uriașe și s-a deschis dosar penal

Urmare a hotărârii CJSU care a fost adoptată duminică, șase din cei 13 beneficiari (din care 12 cu vârsta peste 65 de ani) din cadrul Centrului rezidențial destinat persoanelor vârstnice – Centrul social Herzog Franz Von Bayern din comuna Dumbrăveni sunt în curs de relocare la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Zvoriștea din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava, restul de șapte beneficiari fiind internați în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava pentru investigații medicale, după finalizarea acestora urmând a fi relocați, la rândul lor, în cadrul Centrului Zvoriștea.

Prefectura Suceava a informat că  relocarea, precedată de consultul medical al fiecăruia dintre beneficiari, se realizează prin intermediul unor capabilități medicale puse la dispoziție de Serviciul de Ambulanță Județean Suceava în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava. (O.S.)

Vezi si

Ioan Stan, reales președinte al PSD Suceava. Ciolacu: Nea Stane, rupe-i!

Vineri, la Conferința Județeană de alegeri PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a fost reales, în …

One comment

  1. Vai ce frumos!
    Da pe batranii astia i-a intrebat cineva daca vor sa fie salvati?
    Sau ii salveaza asa cu de-a sila…