Wednesday , May 15 2024

Pompierii suceveni îşi deschid porţile de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Din dorinţa de a asigura diseminarea informaţiilor preventive către cât mai multe persoane şi a asigura instituţiei noastre o vizibilitate ridicată, pompierii suceveni vor organiza Ziua Porţilor Deschise 

 Ziua Prevenirii Ghinionului [800x600]


În anul 2015, data de 13 octombrie are o dublă semnificaţie – şi anume este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale şi, începând cu anul 2011, IGSU a identificat oportunitatea de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv prin organizarea Zilei Informării Preventive în fiecare dată de 13 ce cade în ziua de marţi.
Sărbătorită în fiecare an, în ziua de 13 octombrie, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale recunoaşte în acelaşi timp vulnerabilitatea populaţiei, cât şi capacitatea acesteia de a face faţă dezastrelor. O sursă vitală a rezistenţei în faţa dezastrelor o reprezintă progresele ştiinţifice şi tehnologice, precum şi aplicarea acestora în domeniul reducerii dezastrelor.
Din dorinţa de a asigura diseminarea informaţiilor preventive către cât mai multe persoane şi a asigura instituţiei noastre o vizibilitate ridicată, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi la Detaşamentul de Pompieri Suceava, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni şi Garda de Intervenţie Solca, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi cu Garda de Intervenţie Siret şi Garda de Intervenţie Vicovu de Sus, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Garda de Intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, marţi, 13 octombrie, începând cu orele 09.00, se va organiza Ziua porţilor deschise, oferind posibilitatea tuturor celor interesaţi să viziteze unităţile de pompieri. Se vor prezenta tehnica din dotare, se vor face exerciţii de simulare a unor intervenţii, se vor distruibui materiale preventive, iar în centrele comerciale mari vor fi amenajate puncte de informare preventivă., ocazie cu care se vor organiza o serie de activităţi specifice cu caracter informativ-educativ.
Scopul acestor activităţi este de a promova o cultură generală de reducere a riscului de dezastre naturale în întreaga lume. Astfel, este un moment bun pentru toţi cei implicaţi în reducerea riscului de dezastre în a evidenţia modul în care foarte mici acţiuni de sensibilizare la nivel comunitar pot avea un impact mare în atenuarea unui dezastru. (C.Z.)

Vezi si

Tâlharul ”Dan Duru”, din Șcheia, condamnat la 7 ani de închisoare, a fost adus din Germania 

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, marți, că „Dan Duru”, pe numele său Cătălin Gheorghe …