Wednesday , September 28 2022

SUCEAVA A IESIT DIN CARANTINA

“Se ridică măsura de carantinare din municipiul Suceava și 8 comune învecinate, începând din această seară”, a anunțat miercuri seara ministrul de Interne Marcel Vela. El a prezentat astfel Ordonanța militară nr. 12, înr-o declarație de presă. „Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”, a anunțat ministrul. Ordonanta Militara a fost publicata in Monitorul Oficial la cateva minute dupa declaratiile ministrului Vela.

 

El a mulțumit oamenilor din Suceava că și-au protejat familiile și i-au protejat pe cei din restul țării de răspândirea coronavirusului.

„Sunteți eroii noștri, sunteți niște învingători”, a spus el.

“Aș dori să mulțumesc compatrioților din județul Suceava pentru efortul, dăruirea și implicarea lor din această perioadă, când prin tot ceea ce au făcut, au avut grijă de sănătatea celor dragi și au protejat pe ceilalți cetățeni din zonele limitrofe și din toată țara. Sunteți eroii noștri, sunteți niște învingători. Mulțumesc medicilor, prefectului, președintelui Consiliului Județean.”, a declarat ministrul Vela,

„Ordonanțele militare nu au făcut decât să consolideze acest zid împotriva unui inamic invizibil și extrem de agresiv. Ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici împreună. Cum nu există viitor fără prezent, nu poate exista o națiune fără unitate. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră și a celor apropiați. Într-o luptă venită prin surprindere, am găsit puterea de a ne aduna și a fi responsabili”, a spus Vela.

„Ştim ce avem de făcut astăzi: să respectăm distanțarea socială, de la purtarea măștii la simplul spălat al mâinilor timp de 20 de secunde Cu toții ne-am adaptat continuu și constant. În această luptă nu a existat de multe ori o schiță și previziunea unui deznodământ exact, pentru că dușmanul a fost invizibil, periculos și agresiv. Poate au existat multe momente în care fiecare dintre noi am fost uimiți de acest pericol care pune viața la încercare. Vă sigur că au fost momente în care ne-am gândit la binele dumneavoastră și la cum putem face să resimțiti cât mai puțin această bătălie care nu a fost și nu este ușoară”, a spus Marcel Vela.

Reamintim că pe 30 martie 2020 a fost emisă Ordonanța Militară nr. 6 prin care a fost instituită carantina în municipiul Suceava și cele 8 localități învecinate.  (O.S.)

Textul ordonanţei:

ORDONANȚA MILITARĂ nr. 12 din 13.05.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 2 și art. 3 alin. (3) din Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României,

ținând seama de evaluarea realizată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aprobată prin Hotărârea nr. 23 din 13.05.2020,

pentru punerea în aplicare a dispozițiilor pct.1 din anexa nr. 2 la Decretul nr. 240/2020, în temeiul art. 20 lit. n) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare,

Ministrul afacerilor interne emite următoarea

Ordonanță militară

Art.1 – (1) Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.2 – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …

No comments

  1. Hai sa vedem ce iese. Deja conducta economiei e cam sparta de multișor și soluția sa o repari arhaic cu Câlți e foarte nefericita.