Monday , May 20 2024

Judecătorii suceveni au respins recursurile celor 15 inculpaţi ce fac parte din reţeaua care a golit conturile clienţilor unei bănci din Italia

Perchezitii

 Curtea de Apel Suceava a respins recursurile înaintate de cei 15 inculpaţi, arestaţi în dosarul furtului de 500.000 de euro din conturile clienţilor băncii Poste Italiane SpA

Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondate recursurile declarate de inculpaţii Iulian Dan Rădoi, de 23 de ani, din Bacău, Mugurel Constantin Vichiuc, de 27 de ani, din Rădăuţi, Nicoleta Brînduşa Ignat, de 21 de ani, din Botoşani, Sorin Costel Aldea, de 20 de ani, din Bacău, Ionel Alexandru Lazăr, de 20 de ani, din Bacău, Gabriela Ciobanu, de 23 de ani, din Galaţi, Cosmin Dumitru Bulău, de 20 de ani, din Bacău, Ionuţ Bălan, de 29 de ani, din Răchitoasa – Bacău, Sorin Mihai Tofan, de 20 de ani, din Constanţa, Sorin Răzvan Miulescu, Ionuţ Hulpuş, din Bacău, Paul Valentin Drăgoi, de 19 ani, din Bacău, Paulo Dascălu, de 20 de ani, din Bacău, Ionel Bogdan Floricel, de 28 ani, din Băileşti – Dolj şi Costinel Roberto Gurei, de 20 de ani, din Constanţa.
Cei 15 inculpaţi sunt cercetaţi într-un dosar instrumentat de DIICOT Suceava. Procurorii au început investigaţiile încă din anul 2012, fiind întocmit un dosar penal faţă de 36 de suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, deţinerea, fără drept, a unui program informatic, a unei parole, cod de acces sau date informatice şi distribuire sau punere la dispoziţie sub orice formă, fără drept, a unui dispozitiv sau program informatic, a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice”.
Anchetatorii au stabilit că în judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Constanţa, Sibiu, Dâmboviţa, Galaţi şi Dolj, a fost creat un grup infracţional organizat, format din 36 de persoane, care se ocupa cu furtul de bani din conturile clienţilor băncii Poste Italiane SpA, prin metoda pshising. Concret, suspecţii obţineau fraudulos datele de acces la conturile bancare online ale clienţilor băncii italiene, accesau conturile acestora şi transferau fraudulos în România sume mari de bani prin intermendiul Western Union. Activitatea infracţională a reţelei era împărţită pe trei paliere, respectiv cei ce obţineau datele de acces ale conturilor bancare, cei ce transferau fraudulos banii din conturi şi cei care ridicau banii transferaţi.
Astfel, o parte din membrii grupării acţionau pe teritoriul Italiei pentru a obţine parolele de la conturile bancare ale victimelor şi pentru a transfera bani către alţi membri ai reţelei, care aveau sarcina de a ridica din România banii primiţi prin Western Union. In acest mod, inculpaţii au reuşit să fure din conturile clienţilor băncii Poste Italiane SpA suma de aproximativ 500.000 de euro. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …