Sunday , October 2 2022

Gateriştii suceveni au fost verificaţi de poliţiştii suceveni

15 societăţi comerciale au fost verificate de poliţiştii suceveni, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 49.500 de lei 

lemn politie

In perioada 15 – 17 septembrie 2015, echipele mixte de control formate din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti silvici din cadrul CRSC Suceava au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activităţi legate de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos. Acţiunea a vizat agenţii economicii de pe raza judeţului Suceava despre care existau informaţii că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului. Astfel, au fost verificate 15 societăţi comerciale, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 51.500 de lei şi au fost confiscaţi 108,84 metri cubi lemn rotund fag în valoare de 30.000 de lei.
In data de 18 septembrie 2015, în jurul orei 19.45, o patrulă din cadrul Postului de Poliţie Moldoviţa a depistat şi oprit pentru control pe un drum comunal din localitate, camionul MAN cu remorcă condus de Gabriel Tîrcan, de 23 de ani, din comuna Cornu Luncii, care transpora lemn, aparţinând lui Filip Iaşin, de 43 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, administrator al SC Strongcor SRL şi care era în camion. In urma verificării documentelor de transport, echipa de control a constatat faptul că avizul de însoţire a materialului lemnos nu avea înscris codurile online şi offline şi nici nu era făcute menţiuni în aplicaţia informatică. Materialul lemnos în cantitate de 17,37 mc şi valoare de circa 3.500 de lei a fost lăsat în custodia lucrătorilor silvici, iar şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.
In data de 19 septembrie 2015, la ora 03.00, un echipaj din cadrul Secţiei 14 de Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Vama, autovehiculul Mercedes Benz condus de Vasile Nigaciuc, de 42 de ani, care transporta lemn fără documente legale. Marfa în cantitate de 12,68 mc şi valoare de circa 8.000 de lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vama, iar şoferul a fost amendat.
In data de 20 septembrie 2015, în jurul orei 02.35, un echipaj din cadrul Secţiei 11 de Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Sadova, autoutilitara Mercedes Benz condusă de Daniel Axinte, de 27 de ani, din comuna Mălini, care transporta material lemnos. In urma verificării documentelor prezentate de şofer şi a interogării aplicaţiei informatice, poliţiştii au constatat faptul că, trasportul de lemn în cantitate de circa 40 mc nu figurează cu aviz de însoţire valabil la ora depistării în trafic. Autoutilitara a fost dusă la un punct de lucru al Ocolului Silvic Pojorâta, urmând ca inventarierea lemnului să se facă de specialiştii silvici. (C.Z.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …