Wednesday , June 19 2024

Dumitru Gulei a atras fonduri în valoare de aproape 20 de milioane de euro în primul mandat de primar al comunei Ipotești

Majoritatea investițiilor s-au îndreptat spre dezvoltarea infrastructurii din comună. “În comuna Ipotești se muncește intens și cu folos, iar asta se vede cu ochiul liber. Nu ne vom opri aici. Vom veni cu proiecte noi și suntem deschiși la orice sugestii venite din partea locuitorilor”, a precizat primarul Dumitru Gulei.

Dumitru Gulei și-a prezentat bilanțul la finalul primului mandat în funcția de primar al comunei Ipotești, mandat în care edilul a reușit să atragă fonduri europene și guvernamentale în valoare totală de aproape 95 milioane de lei, bani investiți în peste 40 de proiecte, unele deja finalizare, iar altele în curs de finalizare.

Majoritatea investițiilor s-au îndreptat spre dezvoltarea infrastructurii din cele trei sate componente, respectiv Ipotești, Lisaura și Tișăuți, unde au fost modernizate 15 străzi, s-au amenajat peste 3 kilometri de trotuare pietonale, s-au extins rețelele de alimentare cu apă și canalizare, precum și cele de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale, fiind totodată achiziționată și o pompă de evacuare a apelor uzate.

De asemenea, în cursul anului 2021, s-au finalizat lucrările de extindere și modernizare a Şcolii Gimnaziale din Lisaura, unde, pentru o perioadă, a funcționat Primăria Ipotești.

Între timp, aparatul administrativ local s-a mutat într-un sediu nou, reabilitat și digitalizat în baza unei investiții în valoare de 2,8 milioane de lei, bani proveniți de la bugetul local.

La capitolul sport și tineret, în ultimii patru ani a fost construit un nou teren cu gazon artificial, nocturnă și vestiare, s-au făcut reparații la sala de sport, unde  a fost montată o nouă centrală termică, iar odată cu înființarea noului club local, Dream Team Ipotești, au apărut și investițiile la terenul mare de fotbal din comună.

În plus, comuna Ipotești beneficiază acum de un sistem modern de iluminat public, precum și de un sistem stradal de supraveghere video.

Tot în ultimii patru ani, administrația condusă de Dumitru Gulei a achiziționat mai multe utilaje pentru dezăpezire, a sprijinit cultele religioase și a finanțat “Monografia satului Ipotești”.

secretarasite

Alte proiecte prinse la finanțare sunt în derulare în comuna Ipotești, cum ar fi: modernizarea Căminului Cultural, construcția unei săli de sport de dimensiuni mai mici lângă cea existentă, extinderea conductei de apă, a trotuarului pietonal și montarea de hidranți pe strada Seliște, extinderea rețelei de apă și realizarea branșamentelor pe strada Mihai Viteazu și modernizarea străzilor Luceafărului și Libertății.

“În comuna Ipotești se muncește intens și cu folos, iar asta se vede cu ochiul liber. Cred că atât eu, cât și echipa liberală de la Primărie, ne-am făcut datoria, iar banii pe care i-am atras de la guvern sau din fonduri europene au fost folosiți eficient. Nu ne vom opri aici, vom continua să venim proiecte noi, fie că este vorba de drumuri, școli, de extinderea rețelor de apă, canalizare și gaz, sau de amenajarea unor zone de agreement. Suntem deschiși la orice sugestii venite din partea locuitorilor comunei Ipotești”, a precizat Dumitru Gulei, care, pe 9 iunie, va candida, din partea PNL, pentru un nou mandat de primar al comunei Ipotești. (D.C.)

Vezi si

Serviciul de Probațiune Suceava a suspendat activitatea cu publicul în semn de protest pentru neplata integrală a salariului

Miercuri, 19 iunie, consilierii de probațiune din toată țara, afiliați sau neafiliați Sindicatului Național al …