Tuesday , January 31 2023

Doar 4  zile mai sunt disponibile pentru autorecenzare

În municipiul Suceava s-a autorecenzat 30,1% din populație. Un anunț în acest sens a fost făcut, miercuri, în conferința de presă, de primarul Ion Lungu, edilul arătând că ponderea este peste media județeană de 29,9%. Cu această ocazie, Ion Lungu a făcut un apel către populație să se autorecenzeze operațiune care se mai poate face până pe 15 mai.

Primarul a spus că acest recensământ nu are ca scop decât clarificarea unor date simple cu privire la numărul real de cetățeni și locuințe, nicidecum alte aspecte care țin de impozite, cheltuieli de întreținere șamd. Pentru recenzarea la domiciliu – a treia etapă a Recensământului Populației și Locuințelor – care va urma autorecenzării în municipiul Suceava vor acționa 96 de recenzori. Unul din avantajele pe care le are autorecenzarea este că persoanele care vor proceda în acest fel își vor putea lua o zi liberă.

Până luni, 9 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat 184.279 persoane, respectiv 29.9% din populația rezidentă estimată la 1 decembrie 2021, de 616.434 persoane. Aceste date au fost însă communicate de Prefectura Suceava. Din numărul de persoane autorecenzate la data de 09.05.2022, 61% sunt din mediul rural iar 39% din mediul urban.  În ce privește modalitatea de autorecenzare, 26% din populația județului s-a autorecenzat pe cont propriu iar 74% au apelat la centrele de autorecenzare asistată. (D.P.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …