Tuesday , May 24 2022

Cum ridici cu șase TAF-uri cinci case mari și frumoase: Mircea Căunei, pădurarul din Sucevița acuzat că ar fi implicat în tăieri ilegale de arbori, ar fi ridicat în sat cinci imobile luxoase (FOTO, VIDEO)

Localnicii din comuna Sucevița susțin faptul că pădurarul Mircea Caunei și-a ridicat mai multe case, care mai de care mai mare si mai frumoasa, din bani obținuți pe căi nu întocmai legale.

Mircea Caunei

Reporterii ziardesuceava.ro au aflat de la oamenii din Sucevița faptul că nu mai puțin de cinci imobile care ar aparține pădurarului sau apropiaților săi, printre care și fosta lui soție, de care s-ar fi despărțit pentru a nu „bate la ochi” și pentru a putea împărții averea doar în acte. Trei dintre cele cinci imobile sunt finalizate, iar două sunt în construcție.

Despre același pădurar oamenii spun că ar avea și șase TAF-uri cu ajutorul cărora își câștigă ciubucurile, fără a avea acest drept. Trebuie menționat că niciunul dintre cele șase TAF-uri nu ar fi înmatriculate pe numele său.

Dintre cele cinci imobile menționate, cel mai mare, care ar urma a fi transformat în pensiune, se află într-o intersecție care duce spre pădure. În acest loc, cetățenii spun că pădurarul Caunei obișnuiește să-și țină TAF-urile.

Imobile construite după posibilități

De la intersecția unde se află potențiala viitoare pensiune, pe marginea drumului care duce spre pădure, alte trei case ar aparține pădurarului, două terminate iar una în construcție.

Pe marginea respectivului drum, se află două case. Una dintre ele ar aparține pădurarului Mircea Caunei, iar aproape perete în perete se află o casă albă ce ar aparține fiicei pădurarului.

La câteva sute de metri de cele două case, se află un alt imobil, vizibil în construcție, care conform relatărilor localnicilor a fost ridicată și probabil urmează a fi finalizată din banii făcuți în urma defrișărilor ilegale în care ar fi implicat pădurarul Mircea Caunei, cel care ar trebui să aibă grijă de pădurea din zonă.

Pe drumul dinspre Sucevița spre Marginea se află cea de-a cincea casă care ar fi realizată pe „munca” pădurarului Caunei și care conform localnicilor ar aparține fiului pădurarului.

Mașină „împrumutată” pentru ciubucuri?

În filmarea unui cetățean, se observă cum în curtea celui mai luxos imobil care ar fi ridicat de pădurar, se află mai multe TAF-uri, dar și un autoturism pe care, cel mai probabil, l-a folosit Mircea Caunei la locul unde, saptamana aceasta, în urma unei sesizări privind tăierile ilegale de arbori, s-au deplasat mai multe persoane printre care polițiștii și un reprezentant al Ocolului Silvic Marginea.

Imobilul din filmarea de mai jos încă se afla în construcție, iar cetateanul care a realizat filmarea sustine ca pentru ridicarea si amenajarea acestei viitoare pensiuni Caunei ar fi cheltuit trei milioane de euro.

Menționăm faptul că, saptamana trecuta, cetățenii din comuna Sucevița au surprins un camion care ar aparține pădurarului Mircea Caunei în timp ce transporta lemne ce ar fi fost tăiate ilegal. Într-o altă filmare, în care se observă mai mulți butuci și mai multe bârne de lemn, apare și camionul folosit în transportul de lemne pe timp de noapte, menționat mai sus.

Vezi si

41,8% dintre suceveni s-au autorecenzat până acum

Prefectura Suceava a informat că până luni, 23 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat …

11 comments

 1. LIV asta care tine partea padurarului, n-o fi acelasi LIV din Voivodeasa care casapeste padurile prin Sucevita?

 2. LIV asta de mai sus care tine partea padurarului, n-o fi acelasi LIV care casapeste padurea in Sucevita pe Voivodeasa?

 3. 4 din cele 5 nu ii aparțin

 4. Cei cu nu-s ale lui.. hai lasati vrajeala stim cunoastem!

 5. Nu se intampla NIMIC, evident fiind mana in mana cu procurori, judecatori, politisti, SRI-sti, etc. E usor de verificat cati au pensiuni private pe acolo, au nevoie de lemne pentur iarna si pentru constructie, iar ingineria e simpla. Il declafra DOBORATURA si taie copacul si-l duce la cine trebuie.
  Orice prost stie ca daca isi dadeau interesul, securistii, ar fi trebuit sa vada vilele facute si sa sesizeze jaful.
  STAT PARALEL.
  Pont pentru SRI. Verificati aeroporturile ILEGALE si zborurile private din SV. E la iesirea spre Falticeni. Asteptati un accident ca sa faceti ceva?

 6. Simplu,calcul venituri-valoare proprietati-consum=0 daca iese mai putin,confiscat si amenda de rigoare!

 7. Intrebarea este cum ma pot face pădurea? Cand ma fac mare vreau sa fiu padurar

 8. Văd ca postați doar comentariile care va convin. Știți ca o știre trebuie verificată înainte de a fi publicată? Numai informații false. Asta se numește jurnalism?

 9. Ce articol prost, cel puțin 2 din ele nu au nicio treabă cu acest personaj. Mai informați-va că publicați prosti!!

 10. Nici o sansa. Toti sunt mana in mana.

 11. Felicitari pentru reportaj. In sfarsit un articol de investigatie bun.
  Acum sa se sesizeze si Romsilva si ANAF ul.