Thursday , June 13 2024

Crosul Sucevei va avea loc duminică, 26 mai

Duminică, 26 mai 2024, va avea loc ediția a IX-a de la Crosul Sucevei, eveniment organizat în zona centrală din municipiul Suceava, mai exact în Piața 22 Decembrie. După cum a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în dimineața zilei de miercuri, 22 mai, startul crosului este de la ora 16:00. Motivul pentru care întrecerea sportivă nu mai are loc ca în anii trecuți de la ora 11:00 ține de faptul că prognoza meteo – conform explicației pe care tot Lucian Harșovschi a dat-o în conferința de presă – arată o vreme călduroasă și de aceea s-a optat pentru o oră mai târzie. Lucian Harșovschi a precizat că două din edițiile precedente – anii 2016 și 2021 – s-au desfășurat în luna mai. „Am participat și în anii trecuți și voi participa și anul acesta la Crosul Sucevei, unde vă aștept în număr cât mai mare”, a spus Lucian Harșovschi.

Ca și la celelalte opt ediții precedente, și de această dată se vor alinia la start cetățeni de toate categoriile de vârstă și sex, în funcție de distanțele care vor fi parcurse. Gruparea se va face pe zece categorii, una cu o distanță de alergare de numai 600 m fiind pentru așa numita categorie „părinte și copil, vârsta sub 8 ani”. Toate categoriile de vârstă sunt pentru băieți și fete (în cazul celor cu vârsta peste 18 ani exprimarea organizatorilor fiind „masculin + feminin”). Pe măsură ce categoria de vârstă crește, se mărește și distanța de alergare, pentru ca spre final, la categoriile de vârstă mai înaintată, să se diminueze din distanță. Astfel, la categoria 8-10 ani distanța de alergare va fi de 800 m, pentru ca la categoria 11-14 ani să fie o distanța de alergare de 1.000 m iar ulterior, la categoria de vârstă 15-17 ani, distanța de alergare să fie de 2.000 m. Următoarele trei categorii de vârstă – 18-21 ani, 22-29 ani, 30-35 ani (toate „masculin + feminin”) – vor avea distanța de alergare 2.500 m. Ultimele trei categorii de vârstă – 36-40 ani, 41-50 ani și OPEN, cu vârsta de peste 50 – vor avea drept distanța de alergare 2.000 m.
secretarasite

Crosul Sucevei beneficiază și în acest an de o finanțare din partea Primăriei de 100.000 lei. De altfel, Lucian Harșovschi a ținut să precizeze că municipalitatea suceveană a finanțat și în trecut Crosul Sucevei, încă din 2016, fie prin programul de finanțare nerambursabilă, fie prin contract de asociere.

Înscrierile se fac la cortul oficial amplasat în Piața 22 Decembrie, cu un act de identitate sau certificat de naștere, pe data de 25.05.2024 între orele 14:00 – 16:00 și în ziua crosului între orele 12:00 – 16:00.

Traseul competiției va fi semnalizat prin benzi de delimitare (garduri, balize de semnalizare amplasate la intersecțiile cu diverse străzi adiacente) și va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasați în diferite puncte ale traseului. Pentru toate categoriile de vârstă, traseul pornește din Piața 22 Decembrie (Esplanada Casei de Cultură a Municipiului Suceava). Pentru categoriile de vârstă până la 10 ani, traseul scurt se desfășoară astfel: Piața 22 Decembrie – Restaurant Burger-Time, Prefectura Suceava (întoarcere buclă), Biserica Catolică, Muzeul Național al Bucovinei, Banca ING, sosire în Piața 22 Decembrie. Premiile oferite constau în tricouri, rucsacuri, medalii, cupe, diplome, agende personalizate. Iar pentru categoriile începând de la 11 ani, traseul este compus dintr-o singură buclă și se va desfășura pe următoarele străzi: Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazul/Aleea Anastasie Crimca, Policlinică, Ștefan cel Mare, Nicolae Bălcescu. (Dan PRICOPE)

 

 

 

 

 

 

 

Vezi si

Peste 30 de gospodării afectate de inundații la Vicovu de Sus. Primarul Vasile Iliuț a intervenit cot la cot cu pompierii pentru evacuarea apei din curțile localnicilor

Ploile torențiale căzute marți după-amiază au afectat peste 30 de gospodării de pe raza orașului …