Thursday , June 13 2024

Corpul de clădire pentru elevii de gimnaziu de la CN ”Petru Rareș” va fi funcțional până la toamnă

Noul corp de clădire de la Colegiul Național „Petru Rareș” va fi finalizat la finalul lunii viitoare. Această apreciere a fost făcută de viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, care a vizitat, miercuri, 22 mai, șantierele de la Colegiul Național „Petru Rareș”.

Perioada de implementare a proiectului este 8 octombrie 2021 – 30 decembrie 2024 dar preconizăm că semnarea recepției la terminarea lucrărilor se va face în data de 28 iunie 2024. Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu SC COMTRANPORT SA”, a spus, printre altele, Lucian Harșovschi.

Noul corp de clădire va deservi exclusiv procesul de învățământ al nivelului gimnazial, motiv pentru care nu are „circulații funcționale” cu celelalte corpuri de clădire de la CN „Petru Rareș”. De asemenea, clădirea are regim de înălțime P^4 și dimensionată pentru un număr de 140 de elevi.
secretarasite

Precizăm că Lucian Harșovschi a vizitat noul corp de clădire cu săli de clasă și laboratoare pentru gimnaziu însoțit de Anca Greculeac, directorul adjunct de la Colegiul Național „Petru Rareș”.

Investiția de la acest liceu este finanțată de către Primăria Suceava cu fonduri europene atrase prin Axa 10 din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 iar valoarea totală este de 6,3 milioane de lei.

Până la începerea noului an școlar corpul va fi funcțional, mai fiind necesare câteva racorduri la rețeaua de apă și dotări cu mobilier și aparatură.

În ceea ce privește procedurile de achiziție pentru dotări, echipamente și mobilier, până în acest moment au fost anulate trei licitații din păcate, întrucât fie au fost depuse oferte neconforme, fie termenul de livrare a produselor nu era unul realist, iar ulterior procedura a fost anulată automat având în vedere că nu au fost depuse oferte. Procedura de achiziție va fi reluată”, a precizat viceprimarul. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Transport de 4,5 mc de lemn fără acte, depistat de polițiști la Sucevița

Miercuri, la ora 17.40, polițiștii  au oprit pentru control, pe DN 17A, raza comunei Sucevița, …