Wednesday , April 17 2024

Comunicat OFICIAL al Spitalului Județean: “Pacientul Iordache a amenințat cu intervenții la conducerea Ministerului Sănătății. Decizia de transfer cu elicopterul a fost efectuată sub presiunea demnitarului”

În cursul zilei de vineri 24 mai 2019, Spitalul Județean Suceava a emis un comunicat oficial privind condițiile în care s-a solicitat și efectuat transferul senatorului Virginel Iordache către Institutul “Matei Balș“.

“Spitalul Județean de Urgență «Sf. Ioan cel Nou» Suceava a afăcut eforturi deosebite pentru a putea trata în condiții civilizate majoritatea pacienților care i se adresează. În acest sens, putem trata o larga gamă de afecțiuni, de la cele de urgență până la cele cronice.

Punctul de vedere al Spitalului nostru este :

Domnul senator Iordache Virginel s-a prezentat în UPU Suceava în data de 14.05.2019, ora 8.29, pentru febră și dureri articulare. A fost internat pe Secția Boli Infecțioase cu diagnosticul sindrom febril, sindrom cefalalgic, observație enteroviroză, colecistită cronică, suspiciune endocardită. Se începe tratamentul specific, iar în data de 16.05.2019 pacientul refuză continuarea tratamentului în serviciul nostru și solicită transferul la Institutul Boli Infecțioase «Matei Balș. Se avizează transferul al București de către prof. Streinu Cercel. Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce privește competența și corectitudinea îngrijirilor și tratamentului propus.

Decizia medicului curant a fost efectuarea transferului cu o ambulanță, dar pacientul a refuzat acest lucru, solicitând transferul cu elicopterul.

Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens, amenințând cu intervenții la conducerea Ministerului Sănătății.

Pacientul are dreptul să-și aleagă medicul curant, iar decizia de transfer cu elicopterul a fost efectuată sub presiunea demnitarului.

Pacientul se transferă cu elicopterul la Institutul “Matei Balș“ din București unde se confirmă  dignosticul de endocardită, se continuă și se completează tratamentul inițiat în serviciul nostru.

Spitalul Județean Suceava se delimitează de interferențele din zona politicului», se arata comunicatul semnat de  purtatorul de cuvant si directorul medical al Spitalului Judetean Suceava, dr . Mircea Macovei.

Vezi si

S-a reluat furnizarea căldurii în municipiul Suceava

Din seara de 16 aprilie a fost reluată furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare …

3 comments

  1. Pina acum s-au spurcat ei pe noi. Azi putem sa le intoarcem darul.

  2. TUCHEAC CORNELIU FLORIN

    Sunt,niste golani care si-au batut joc de aceasta tara si continua sa o faca ca li se permite de catre cine?De catre guvernanti adica dinsii sunt oameni de categoria 1 iar oamenii simpli sunt oameni de categoria 2.

  3. Mergeți duminica la vot sa nu mai avem parte de asemenea animale