Saturday , June 22 2024

Casă bătrânească din Baia, distrusă de un incendiu pornit de la un cablu defect

Militarii Detașamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Cornu Luncii, au intervenit miercuri după-amiază cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din localitatea Baia.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 17.26, iar la sosirea echipajelor, ardea generalizat o casă bătrânească, construită din lemn, existând pericolul de propagare la o altă locuință aflată în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 19:05.

Au ars clădirea de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, obiecte de mobilier, materiale textile, alte bunuri casnice, documente personale și branșamentul electric cu conductori din aluminiu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința învecinată, cu bunurile aferente.

”Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

La exploatarea instalațiilor electrice:  se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii; se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice; evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice; verificați periodic instalația electrică, numai cu personal autorizat”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Vezi si

Femeie bătută de concubin în fața magazinului  Profi de pe strada Gheorghe Doja din Suceava

Vineri seara, la orele 22.30, M. Maria venea de la piața en gross Burdujeni spre …