Saturday , July 13 2024

Bărbat de 22 de ani, trimis în judecată pentru că l-a ucis pe concubinul mamei sale cu 14 lovituri de topor în cap

Miercuri, 22 martie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a sesizat Tribunalul Suceava cu o cauză în care a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui L. Florin, 22 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Individul este acuzat că la data de 4 martie 2023, în timp ce se aflau la locuința comună situată într-un municipiu din jud. Suceava, pe fondul unui conflict verbal, i-a aplicat concubinului mamei sale 14 lovituri cu un topor în cap, chiar şi după ce a constatat că victima nu mai reacţionează, lovituri care i-au provocat decesul.

Mama bărbatului, după primele lovituri aplicate victimei cu toporul, constatând că nu poate să-l împiedice pe fiul său să agreseze victima în continuare, a apelat SNUAU 112 solicitând prezenţa lucrătorilor de poliţie. Echipajul de intervenţie din cadrul Poliţiei de ordine publică a ajuns în scurt timp la faţa locului, l-a identificat pe autor în locuinţă şi l-au condus ulterior la sediul subunităţii de poliţie, fără ca acesta să opună rezistenţă.  Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul unor lucrători de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – Serviciul Investigații Criminale și al Poliției municipiului competentă teritorial.

Reamintim că  sâmbătă, 4 martie,  în jurul orei 16.12, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc, au fost sesizați prin  112 de către o femeie din  localitate cu privire la faptul că  fiul ei, L. Florin, de 22 ani, i-a aplicat lovituri cu un topor în zona capului concubinului său, H. Gheorghe, de 65 ani, din aceeași localitate.

Polițiștii ajunși de urgență la fața locului l-au găsit în curtea unei case de pe str. Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc pe bărbatul de 65 de ani, cu lovituri puternice în zona capului,  iar echipajul de ambulanță sosit la fața locului a constatat decesul acestuia. Imediat a fost prins și reținut autorul omorului, în persoana  lui L. Florin.  În urma cercetărilor s-a stabilit că H. Gheorghe, avea o relație de concubinaj cu numita D. R., cei doi locuind împreună cu fiii majori ai acesteia dintr-o altă căsnicie, respectiv L. Florin și L. Nicolae, în casa în care a avut loc nenorocirea. Sâmbătă, în jurul orelor 16.00, în timp ce se aflau la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, între L. Florin și H. Gheorghe a izbucnit un conflict spontan,  în urma căruia tânărul i-a aplicat concubinului mamei sale mai multe lovituri de topor în zona capului, leziunile suferite fiind incompatibile cu viața.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vezi si

Prima livrare de echipamente din cadrul proiectului pentru reducerea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Clinic Județean Suceava 

În cadrul proiectului „Întărirea capacităţii instituţionale pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale la Spitalul Clinic …