Saturday , May 18 2024

Autorizațiile de construire a gropii de gunoi de pe Mestecăniș, suspendate ieri de Tribunalul Suceava

Instanța suceveană a admis o cerere formulată de un cetățean din Valea Putnei, suspendarea autorizațiilor fiind valabilă până la pronunțarea instanței de fond. In vara acestui an, Tribunalul sucevean a anulat transferul terenului pe care s-a construit groapa de la Consiliul Local Pojorâta la Consiliul Județean Suceava, decizie atacată însă la Curtea de Apel. Blestemăția aia de groapă e gata, Consiliul Județean făcând chiar și recepția lucrării, pentru a deveni funcțională mai fiind necesară doar desemnarea unui operator 

Joi, 22 noiembrie, Tribunalul Suceava a admis cererea formulată de reclamantul Samuilă Aristide Maxim și a suspendat executarea parțială a auto­rizațiilor de construire nr.39/03.10.2012 și nr.23/19.04.2013, în ceea ce privește obiectul Depozit Ecologic Pojorâta, până la pronunțarea instanței de fond. Părțile din dosar au drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Decizia de ieri vine după ce, în vara acestui an, Tribunalul Suceava a anulat hotărârea nr.80 din data de 9 septembrie 2016 emisă de Consiliul Local al comunei Pojorâta, prin care s-a dispus transferul a celor nouă hectare de teren pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș către Consiliul Județean Suceava. Decizia judecătorilor suceveni nu a fost însă una definitivă, fiind atacată cu recurs de Consiliul Județean Suceava și de primarul comunei Pojorâta. Între timp, Consiliul Județean Suceava a angajat casa de avocatură Stoica și asociații pentru a reprezenta instituția în acest dosar. Termenul fixat de Curtea de Apel fiind 10 decembrie 2018.

În luna martie 2016, Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de localnici din Valea Putnei și Mestecăniș, anulând Hotărârea nr.64 emisă la data de 9 august 2010 de Consiliul Local Pojorâta, prin care nouă hectare de teren au ajuns în ­po­sesia Consiliului Județean Suceava. Taman pe acest teren, s-a construit groapa de gunoi de pe Mestecăniș, un proiect blamat încă de la început.

Cum decizia magistraților clujeni este definitivă, se poate concluziona că depozitul ecologic de deșeuri de pe Mestecăniș a fost construit ilegal, după ce CJ Suceava a proiectat o groapă de gunoi pe un teren ce nu este al său.

Numai că în septembrie 2016 a apărut o nouă hotărâre de Consiliu Local prin care cele nouă hectare de teren pe care a fost construită groapa de gunoi de la Pojorâta au fost, din nou, transferate în posesia Consiliului Județean Suceava. Locuitorii din Pojorâta, prin vocea reprezentantului Aristide Maxim Samoilă, au acționat din nou în instanță, arătând că hotărârea luată în septembrie 2016 este identică cu cea din 9 august 2010.

Groapa de gunoi de la Pojorâta a fost terminată, iar reprezentanții Consiliului Județean Suceava urmează să facă recepția finală la groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș, una dintre cele mai mari aberații construite cu bani europeni în țara noastră, după ce stația de epurare a fost finalizată. Această recepție nu este sinonimă cu darea în folosință, deoarece groapa de gunoi nu are încă un operator, făr de care groapa nu poate deveni funcțională.  În groapa de gunoi de la Pojorâta au fost investite 27 de milioane de lei, bani europeni. (O.S.)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …

One comment

  1. Desertizarea tarii incepe cu cimitirul din munte…au defrisat pt a face ce vor ei, dar nu au tinut cont de ce vrem noi, cei care traim cei care ii alegem…acum sa plateasca banii inapoi…ei, cei care au luat deciziile impotriva intereselor noastre. De ce trebuie sa acceptam noi orice de dragul banilor platiti de UE??? NU NOI AM ALES CALEA ASTA!!!!!!