Monday , March 4 2024

Autoritățile și localnicii s-au zbătut câteva zile la rând să salveze o lebădă blocată pe iazul înghețat din Stroieşti

Efectele temperaturilor scăzute din această perioadă au dat de furcă unor iubitori de animale, care s-au zbătut mai multe zile la rând să salveze o lebădă blocată pe iazul înghețat din Stroieşti. Desigur, a fost solicitat și sprijinul autorităților, care însă nu au reușit să acționeze pentru ajutorarea păsării, deși au încercat. Crusta de gheață a fost prea subțire, fapt care a făcut imposibilă intervenția pompierilor de la ISU ”Bucovina” Suceava, care au fost la fața locului.

În tot timpul în care s-au căutat soluții pentru salvarea lebăduței, localnicii din Stroiești au hrănit-o și au vizitat-o zilnic pentru a se asigura că nu se află în pericol iminent. Abia marți, 5 decembrie, lucrătorii primăriei din Stroieşti au reușit să scoată lebăda din gheața iazului, după care a fost predată în grija Asoiației Casa lui Patrocle, unde a primit un pătuț de paie, mâncare, un acoperiş deasupra capului și liniște. A primit şi-un nume frumos – Nicoleta, după marea sărbătoare a Sfântului Nicolae, în preajma căreia s-a reușit salvarea ei.

Miercuri, o întreagă echipă de oameni s-a mobilizat ca să ajute pasărea să călătorească până la sanctuarul Prietenii Berzelor/ Friends of Storks – Cristian, România, din Sibiu. Cineva a preluat-o de la Dărmănești și a dus-o până la Suceava, iar apoi o altă persoană a transportat-o la autogara din Botoșani, unde a fost așteptată de un alt iubitor de animale pentru a pleca cu autobuzul spre sanctuar. (O. N.)

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …