Thursday , June 13 2024

Oficial iranian: Președintele și ministrul de externe au murit în accident

Președintele Raisi și ministrul de externe au murit într-un accident de elicopter, a declarat un oficial iranian pentru Reuters. Informația nu a fost confirmată în mod oficial.

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul său de externe au murit când elicopterul lor s-a prăbușit în timp ce traversa o zonă montană, acoperită de ceață, a declarat luni un oficial iranian. Identitatea acestuia nu a fost menționată.

În prezent, se ateaptă confirmarea oficială din partea autorităților iraniene.

Un elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost implicat duminică într-un incident în apropierea oraşului Verzegan, lângă graniţa cu Azerbaidjan. La bord se afla şi ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian. Echipele de salvare au detectat aparatul și au ajuns în zona prăbuşirii după mai bine de 12 ore. Terenul este accidentat și împădurit, iar zona este acoperită de ceață.

Dacă informația privind decesul lui Ebrahim Raisi se va confirma, vicepreședintele iranian Muhammad Mukhbar ar putea să devină președinte al Iranului. El ar putea prelua funcțiile președintelui până la organizarea de alegeri în termen de maximum 50 de zile. (Mediafax)

Vezi si

Împărțirea funcțiilor de top în principalele instituții ale UE este aproape rezolvată

După ce popularii (PPE), social-democrații (S&D) și liberalii (Renew) și-au păstrat majoritatea în Parlamentul European …