Aglomerație la intrarea în Policlinica ”Areni” – medicii nu respectă programul afișat iar pacienții nu sunt programați pe intervale orare diferite

reportersite
09 iulie 2020, 7:55

Pacienții au așteptat și câte trei ore pentru o rețetă. Inspectorii DSP vor sancționa cadrele medicale, dacă situația va persista în următoarele zile

Conducerea Policlinicii ”Areni” din municipiul Suceava a decis restricționarea accesului pacienților în unitatea medicală iar oamenii s-au îmbulzit pe scările de la intrare. Se pare că medicii nu respectă programul stabilit, pacienții nu sunt programați pe ore, iar toatea acestea au dus la un adevărat haos. Oamenii sunt disperați pentru că, majoritatea bolnavi cronici, au nevoie de rețete. Deși pe ușa cabinetelor era program de la ora 9.00, au fost medici care au ajuns astăzi și la ora 11.00. ”Am venit d ela Stroiești, cu microbuzul. Am nevoie de rețetă dar stau de două ore și medicul încă nu a ajuns. Așa a fost mereu. Niciodată nu s-a respectat programul iar despre programări nici nu a fost vorba, dar acum e aproape imposibil să păstrezi distanțarea, când atât de mulți oameni au nevoie de rețete”, a povestit Gherghe D., pensionar.

Reprezentanții policlinicii susțin că s-a ajuns la această situație deoarece conducerea DSP le-a solicitat restricționarea accesului, printr-o adresă, trimisă pe data de 7 iulie. ”Nu am solicitat închiderea Policiclinicii. Am menționat în adresa respectivă să nu fie mai mult de patru persoane la ușa unui cabinet, iar pacienții să fie programați pe ore. Să se respecte aceste programări, în caz contrar se vor aplica și sancțiuni. În perioada imediat următoare va avea loc un recontrol la Policlinica Areni”, a menționat medicul Dinu Sădean, director al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Medicilor specialiști din cadrul Policlinicii ”Areni” le sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate câte opt consultații pe oră, dar pacienții trebuie programați pe intervale de timp diferite, nu chemați toți, de la începutul programului. Pacienții trebuie să completeze un chestionar la intrarea în unitatea medicală iar o asistentă care face triajul, trebuie să le verifice temperatura. Dacă în zilele următoare, situația nu se va schimba, atunci reprezentanții DSP vor fi nevoiți să aplice sancțiuni dure. (Cristina RUȘTI)