Thursday , August 18 2022

ACET se mută la “cucurigu”, în blocul “Civica”, de lângă Autogară

Timp de doi ani, activitatea de birou a operatorului unic regional de apă şi canal din judeţ se va desfăşura la etajele 7 şi 8 ale blocului unde nivelele inferioare sunt ocupate de Banca Transilvania. Clădirea veche de pe strada Mihai Eminescu, unde a funcţionat până acum sediul ACET, intră în reabilitare. Sarcina cea mai grea pentru cei aproximativ 100 de angajaţi ai structurii centrale ACET este urcarea mobilierului până la ultimele etaje ale construcţiei, care nu încape în lift şi trebuie aburcat pe scări 

bloc civica [800x600]

Incepând de ieri a demarat una dintre cele mai importante acţiuni din aceşti ani ale SC ACET SA – mutarea sediului administrativ. Clădirea veche de circa 100 de ani în care a funcţionat încă de la înfiinţare mai întâi RAUCL mai apoi ACET-ul, intră într-o amplă operaţiune de reabilitare. Toate birourile se mută cu chirie în clădirea “Civica” de lângă Autogara Suceava, cumoscută până acum mai ales pentru că la parter şi primul nivel funcţionează sucursala suceveană a Băncii Transilvania. O reconstrucţie a clădirii administrative a  operatorului unic regional de apă şi canal din judeţ se impunea, spun reprezentanţii societăţii, pentru că aceasta, fiind construită din lemn cu tencuială din lut amestecat cu paie, intrase într-un stadiu avansat de degradare, reparaţiile făcute pe parcursul anilor nemaifiind suficiente pentru a asigura confortul dorit de angajaţii acestei firme, una dintre cele mai importante din judeţ, la această dată. Este ştiut că SC ACET SA administrează acum nu numai activitatea de apă şi canal din municipiul reşedinţă de judeţ ci şi pe cea din celelalte 113 comune, oraşe şi municipii sucevene, gestionează fonduri de zeci de milioane de euro, dacă ne referim doar la cele venite din bugetul european, iar clădirea modestă în care îşi desfăşura activitatea nu mai cadra cu statutul important la nivel judeţean al operatorului. In aceste condiţii s-a luat decizia reabilitării sediului vechi, mai ales că firma nu duce lipsă de bani pentru această investiţie ce se preconizează, potrivit unor surse din interiorul ACET, să se deruleze pe o perioadă de doi ani.
Până atunci, activitatea societăţii comerciale se va derula în clădirea mai sus amintită, de lângă Autogară. Din păcate, singurele etaje libere pe care le-a găsit firma care în conti-nuare are ca majoritar actionar Consiliul Local al municipiului Suceava sunt 7 şi 8. Clienţii şi partenerii de afaceri ai SC ACET SA au la dispoziţie, pe lângă scările fără de care nu se poate şi lifturi pentru urcare şi coborâre. Din păcate, acestea nu pot fi folosite în această săptămână, în care se doreşte să se finalizeze operaţiunea de mutare, în acest scop, pentru că sunt prea mici pentru dimensiunile birourilor, fişetelor şi a celorlalte obiecte de mobilier extrase din încăperile vechi ale ACET-ului, de pe strada Mihai Eminescu. Ca atare, tot calabalâcul va trebui urcat pe scări.
De precizat că, până când va fi terminată operaţiunea de mutare, serviciile de dispecerat şi casierie vor funcţiona în continuare în spaţii ale vechii clădiri, dispeceratul la poartă şi casieria în locaţia ştiută, aceste compartimente fiind cele din urmă care vor părăsi spaţiul de pe strada Mihai Eminescu, înainte de deschiderea şantierului. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Angajații Spitalului Județean care au stat mai mult de zece zile în concediu trebuie să se testeze Covid când revin la muncă

S-a luat această decizie din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid. Reprezentanții DSP avertizează …