Friday , April 12 2024

A fost semnat contractul de peste un milion de euro pentru reabilitarea blocului ”Lamă” din Suceava

Lucrările vor fi realizate cu finanțare europeană și prevăd reabilitarea termică a anvelopei clădirii, lucrări termice la sistemul de încălzire și la sistemul de furnizare a apei calde, reabilitarea instalației de iluminat, lucrări de management energetic integrat, iar termenul de realizare este de 12 luni. În exercițiul financiar 2021-2027, Primăria Suceava a semnat contracte cu finanțare europeană de peste 134 de milioane de euro.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, miercuri, 28 februarie, că a semnat contractul de reabilitare energetică moderată a blocului P1 de pe Bulevardul 1 Mai  (blocul ”Lamă”), cu firma care a câștigat licitația SC Comtransport SRL Suceava.

Valoarea contractului este de 5.342.439,27 lei, peste un milion euro, fonduri europene.

Conform primarului Lungu, lucrările prevăd reabilitarea termică a anvelopei clădirii, lucrări termice la sistemul de încălzire și la sistemul de furnizare a apei calde, reabilitarea instalației de iluminat, lucrări de management energetic integrat pentru clădiri, iar termenul de realizare este de 12 luni.

Fațada blocului cunoscut de mulți suceveni cu numele „Lamă”, datorită formei sale și care, pe peretele dinspre stradă este prevăzut cu un mozaic încă de când a fost construit, s-a deteriorat, motiv pentru care trecătorii sunt atenționați că pot cădea de pe pereți bucăți de tencuială. De aceea, în vreme ce mulți suceveni sunt reticenți la accesarea de fonduri europene pentru reabilitare și renovare energetică a blocurilor, locatarii din blocul respectiv au fost receptivi.

Licitația pentru lucrări și autorizația de construire s-au realizat anul trecut, cu precizarea expresă că „se va acorda o atentie deosebită în vederea menținerii finisajului realizat cu mozaic care există pe fațada laterală a blocului de locuințe dinspre b-dul 1 Mai”.

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu a precizat că în exercițiul financiar 2021-2027, Primăria municipiului Suceava a semnat contracte cu finanțare europeană în valoare de 134.022.681 euro. (O.S.)

 

Vezi si

Ioan Stan, reales președinte al PSD Suceava. Ciolacu: Nea Stane, rupe-i!

Vineri, la Conferința Județeană de alegeri PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a fost reales, în …

4 comments

  1. Nu înțeleg un lucru. Apartamentele din acel bloc sunt proprietate particulară. De ce nu reabilitează primăria și alte blocuri sau case??Cei din acel bloc sunt orfani,veterani de război sau eroi ai revoluției? Bine că au făcut parcare cu plată pe orice străduță,nu ai unde să parchezi.Eu plătesc impozit primăriei pe mașină. Solicit o macara să bag mașina în sufragerie.

  2. Popinciuc Gabriel

    Reabilitarea stadionului cand începe?Acum ca nu mai avem echipă trebuie lasat sa se darame?

  3. Dar că să-l faci din nou cât ar costa? Mi se pare exorbitanta această sumă

  4. PĂIUȘ LUCREȚIA

    Poate vor disparea si cotetele cu vedere la b.dul 1 Mai, lipite de bloc.