Monday , May 20 2024

53,43% dintre angajații USV și-au exprimat disponibilitatea să se vaccineze anti-COVID

Dintr-un total de 919 angajați, 491 au spus Da vaccinării n aproape jumătate dintre aceștia sunt cadre didactice titulare. In ceea ce privește categoria personal didactic asociat, 41,33% au optat pentru vaccinare, la personalul didactic auxiliar 55,4% dintre angajați s-au declarat pro-vaccinare, în timp ce personalul nedidactic al universității sucevene și-a arătat disponibilitatea de a se vaccina doar în proporție de 36,79% 

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, în urma centralizării raportărilor transmise de universitățile din țară, după prima etapă de consultare (la data de 15 ianuarie 2021), 59,64% din personalul din învățământul superior și-a manifestat disponibilitatea de a se vaccina anti-COVID 19. Important de precizat că procentul general în urma exprimării opțiunii angajaților din universitățile de stat este de 60,86% pentru vaccinare, în timp ce procentul celor din universitățile private este de 45,81%.

La nivelul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava, procentul total general este mai mic, și anume 53,43%, deoarece dintr-un total de 919 angajați și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina 491 de persoane.

La categoria personal didactic titular, în cadrul USV figurează 344 de angajați, dintre care 233 și-au manifestat disponibilitatea de vaccinare anti-COVID 19, reprezentând 67,73%. La nivel național, 63,6% dintre angajații din această categorie s-au declarat pro-vaccinare. În ceea ce privește categoria personal didactic asociat, procentul disponibilității de vaccinare scade la 41,33%, doar 62 din cei 150 de angajați ai USV optând pentru vaccinare. Comparativ cu situația înregistrată la nivel național, diferența este mică, 48,26% dintre ocupanții acestor posturi acceptând să se vaccineze. Revenind la USV, la personalul didactic auxiliar 55,4% dintre angajați și-au exprimat dorința de vaccinare, fiind vorba despre 118 dintr-un total de 213 persoane. La nivel național, 64,24% dintre angajații din această categorie au spus Da vaccinării, în cadrul chestionarului aplicat la nivel de unitate de învățământ superior, în timp ce personalul nedidactic este dispus doar în proporție de 54,33% să se vaccineze anti-COVID. La această categorie, diferența între raportarea generală la nivel național și cea înaintată de USV către Ministerul Educației este destul de mare.  Astfel, 36,79% din personalul nedidactic al universității sucevene, și anume 78 dintr-un total de 212 persoane, este dispus să se vaccineze.

Ministerul Educației a solicitat fiecărei universități să desemneze o persoană responsabilă cu înregistrarea instituției de învățământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituție. (Oana NUȚU)

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …