Friday , April 26 2024

10 medii de 10 la admiterea la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava

USV 011

Potrivit rezultatelor admiterii la USV, s-a intrat cu media de 10 la specializari din cadrul Facultatii de Litere sI Stiinte ale Comunicarii, la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, la Facultatea de Inginerie Alimentara sI la Facultatea de Silvicultura

 Absolventii de liceu care si-au depus dosarele la facultatile din cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava pot sa vada pe ce loc se situeaza la specializarile la care s-au inscris, in functie de care candidatii pot sa intuiasca daca vor prinde un loc la buget sau la cu taxa. Rezultatele admiterii la USV care s-au afisat pe site nu sunt insa cele finale, deoarece exista candidatI care s-au inscris chiar si la 4 specializari din cadrul aceleiasi facultati. Abia dupa ce acestia se vor decide  cu privire la specializarea pe care vor sa o urmeze sI dupa ce se vor inmatricula, se vor sti cu certitudine care sunt mediile cu care s-a intrat in facultatIle de la USV.
La 10 specializari din cadrul USV s-a intrat cu media de admitere 10
La admiterea din acest an, la universitatea suceveana, un numar de 10 specializari din cadrul facultatilor de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava s-a intrat cu medii de admitere de 10.
La admitere, cele mai multe medii de 10 au fost  in cadrul Facultatii de Litere sI Stiinte ale Comunicarii. Aceste medii au fost la specializarile Limba sI literatura romana,-O limba sI literatura moderna (franceza/germana), Limba sI literatura romana/Limba sI literatura spaniola, Limba sI literatura franceza-O limba sI o literatura moderna (engleza/germana), Limba sI literatura engleza-Limba si literatura germana/Limba si literatura romana si la Comunicare si Relatii Publice. Celelalte medii de admitere de 10 au fost inregistrate la specializarea Calculatoare, Automatica si Informatica Aplicata, Energetica Industriala, din cadrul Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor. Aceeasi medie de 10 la admitere a fost la specializarea Controlul si Expertiza produselor alimentare, din cadrul Facultatii de Inginerie Alimentara si la specializarea Silvicultura, din cadrul Facultatii de Silvicultura.
La Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, ultima medie admisa la specializarea Calculatoare a fost 6,25, pe cand la specializarile Automatica si Informatica Aplicata si Electronica Aplicata a fost 6,12.
La Facultatea de Inginerie Alimentara, cea mai mica medie de admitere a fost de 6,00, in cazul specializarilor Ingineria Produselor Alimentare, Controlul si expertiza produselor alimentare si Protectia Consumatorului si a Mediului. De asemeni, la Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica, ultima medie admisa a fost tot 6,00, la toate cele 4 specializari. Medii mult mai mici la admitere s-au inregistrat la Facultatea de Istorie si Geografie, unde media cea mai mica a fost 5,25 la specializarile Geografia Mediului, Geografia turismului. La Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii, cea mai mica medie de admitere-6,64 a fost la specializarile Limba si literatura engleza-L imba si literatura romana si la Limba si literatura romana-Limba si literatura italiana. La Facultatea de Silvicultura, cea mai mica medie de admitere cu care s-a intrat (6,20) este la amandoua specializari (Ecologie si Protectia Mediului si Silvicultura). La specializarile din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica, s-a intrat cu medii cuprinse intre 6,01-9,92. La Facultatea de Stiinte ale Educatiei ultima medie cu care s-a intrat a fost 5,56, iar cea mai mare a fost 9,83.
Neinmatricularea in perioada stabilita conduce la pierderea locului castigat prin concursul de admitere
Pentru a dobandi calitatea de student, candidatii declarati admisi trebuie sa se inmatriculeze  pana miercuri, 31 iulie, pentru a deveni studenti. Inmatricularea presupune completarea unei cereri tip de inmatriculare si achitarea unei taxe. Candidatii declarati admisi pentru forma de invatamant cu taxa vor achita la data inmatricularii si un avans de 200 de lei. Acest avans va putea fi restituit integral studentilor care vor trece la forma de invatamant fara taxa sau se vor retrage pana la data de 1 octombrie 2013 sau va putea fi restituit partial studentilor care vor trece la forma de invatamant fara taxa sau care se vor retrage dupa data de 1 octombrie 2013.
Toate locurile celor inmatriculati vor fi distribuite in ordinea mediilor de admitere. Inmatricularea este obligatorie, candidatii neimatriculati pierzandu-si statutul de beneficiar al unui loc cu sau fara taxa obtinut in urma etapei de inscrieri. Locurile ramase libere in urma neinmatricularilor vor fi propuse pentru concursul de admitere din sesiunea din toamna. A doua etapa de inscrieri la USV va fi organizata in perioada 5-12 septembrie.
In anul academic 2013-2014, USV vine in intampinarea nevoilor de formare si perfectionare profesionala cu o oferta educationala diversa care acopera 45 de programe de studii de licenta, oferind absolventilor peste 1.100 de locuri bugetate si peste 2.000 de locuri cu taxa, pentru sase domenii de cunoastere: stiinte ingineresti, stiinte naturale, stiinte economice si administrative, stiinte umaniste, stiinte sociale si sanatate. (Georgiana GROZA)

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …