Friday , April 12 2024

Azi, alegeri la USV

Alegerile pentru mandatele de membru în Consiliul fa­-cultății și Consiliul departamentului, în Senatul USV, cele pentru Rector și pentru Director de departament au loc joi, în cadrul Universității ”Ştefan cel Mare Suceava. Rezultatele vor fi anunțate vineri, 16 februarie. Alegerile pentru membrii în Consiliul pentru studii universitare de doctorat, în Consiliul școlii doctorale și pentru directorii de școală doctorală vor avea loc în luna martie, după ce calendarul a fost modificat și aprobat în Senatul USV, la finalul lunii ianuarie a.c.

Prof.univ.dr. Mihai Dimian este singurul candidat pentru funcția de Rector al USV, pentru mandatul 2024-2029. Rectorul va fi ales prin vot universal, direct, secret și egal, al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din cosiliile facultăților.

Pentru Senatul USV s-au înscris 65 de candidați, pentru Consiliul Facultății sunt 136 de candidați, 21 de candidaturi au fost depuse pentru funcția de Director de Departament și 70 pentru Consiliul departamentului. În total, sunt 372 electori cadre didactice titulare și cercetători angajați pe perioadă nedeterminată și 46 electori studenți reprezentanți.

Senatul universitar este alcătuit în proporție de 75% din reprezentanții personalului didactic și de cercetare titular și în proporție de 25% din reprezentanții studenților, în total 44 de membri. Componența Consiliului facultății este de maximum 75% cadre didactice și de cercetare titulare și, respectiv, minimum 25% studenți. Numărul reprezentanților departamentelor în Consiliul facultății se stabilește de către Consi­liul în funcțiune la data organizării alegerilor, asigurându-se o reprezentare proporțională a departamentelor în Consiliu.

Transmiterea la ministerul de resort a rezultatelor alegerilor pentru Senatul USV și Consiliile facultăților, finalizarea raportului privind alegerile structurilor de conducere și alegerea Rectorului, dar și transmiterea raportului la ministerul de resort în vederea confirmării Rectorului desemnat în urma alegerilor se vor face cel târziu pe data de 28 februarie 2024. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Rîmbu vrea să preia „ștafeta 5×4 ani” la Municipiul Suceava

Mobilizare masivă pentru lansarea candidaților PSD la alegerile locale. Discursul lui Vasile Rîmbu a fost …