Thursday , June 13 2024

SOCANT: “Au furat creierele copiilor noştri”

Două mame sunt disperate după ce au aflat  că au fost prelevate creierele copiilor lor şi  pastrate în secret într-un spital timp de 15 ani.

Mel Galton si Hannah Cheerver au dezvăluit acest lucru, dupa ce cotidianul britanic The Sun a relatat povestea lui Julie Middleton. Creierul bebeluşului ei a fost conservat timp de 13 ani de la moartea micuţului. Julie, în vârstă de 40 de ani, i-a acuzat pe cei din spitalul general din Southampto, că au furat părţi din cadavrul copilului ei.

Acum, Mel si Hannah au descoperit că creierele bebeluşilor lor s-au aflat în acelasi spital, în aceeasi perioadă. Ambele mame cer explicaţii de ce organele bebeluşilor au fost îndepărtate de corpurile lor.

Motivele raportate ale morţii bebeluşilor au fost: moarte subită  sau probleme cu inima.

Mel a crezut ca fiul său Ricky a fost înmormântat întreg,  în 1997.  Femeia îsi doreşte ca acum creierul sa fie îngropat, unde se afla şi cadavrul copilului ei.

Mel, la fel ca şi Julie a anunţat ofiţerii de poliţie. Femeia a spus că înainte de Crăciun, poliţiştii i-au dat de veste că la spital au găsit creierul lui Ricky, fostul ei băiat. Poliţiştii i-au dat o scrisoare în care se scria că a fost reţinut creierul pentru a se determina cauza morţii copilului, care a fost stabilită ca fiind moarte subită la sugari. Femeia este hotărâtă să intenteze un proces. Mai mult, Mel a spus că va face încă o înmormântare.

Hannah, în vârstă de 34 de ani, a povestit că bebeluşul ei a murit în 1998, din cauza problemelor cardiace. 13 ani mai târziu, poliţişti au vizatat-o acasă şi după ce au spus că băiatului i s-au reţinut nişte teşuturi, oamenii legii au spus că de fapt a fost oprit creierul.

Aceste fapte amintesc de scandalul de la spitalul Alder Hey din Liverpool, petrecut la începutul anilor ’90, când peste 3000 de organe au fost prelevate şi conservate fără acordul familiilor.

Vezi si

Scriitorul Michel Houellebecq, considerat de AI-ul Meta ofensator și discriminatoriu

„Poţi să îmi descrii o scenă în stilul lui Michel Houellebecq?”, a întrebat editorul francez …