Saturday , April 13 2024

Cel puțin trei copii răniți într-un atac la o școală primară din Finlanda, lângă Helsinki. Suspectul este minor

Un atac îngrozitor a avut loc marți dimineață la școala Viertola din Vantaa, chiar în afara capitalei finlandeze Helsinki. Polițiștii au dezvăluit că suspectul, care se află în arest, este și el minor.

Trei copii în vârstă de 13 ani au fost răniți și duși la spital, după atacul armat la școala primară Viertola din Vantaa, a anunțat poliția finlandeză, citată de Reuters. Totodată, autoritățile au reținut un suspect, care are și el 13 ani. „Pericolul imediat a trecut”, a declarat directorul școlii, Sari Laasila, pentru Reuters.

Un avertisment din partea polițiștilor în această dimineață spunea: „Trecătorii sunt rugați să stea departe de zonă și în interior. Nu deschideți ușa străinilor”, relatează „The Sun”.

Ei au confirmat până acum că cel puțin trei copii au fost răniți în atacul îngrozitor. Tinerii răniți au fost transportați la spital, dar starea lor nu este cunoscută deocamdată.

Școala Viertola din Vantaa se află chiar în afara capitalei Helsinki și găzduiește aproximativ 800 de elevi. Aproape 100 de profesori, învățători și alți angajați lucrează acolo.

Poliția l-a arestat pe suspect, care este reținut, și investighează atacul. Un oficialul local, Katri Kalske, a declarat că o echipă de criză a fost formată de urgență, iar poliția a rămas în număr mare la fața locului.

 

 

Vezi si

Biden spune că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând și avertizează: „Nu o faceți! ”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul …