Wednesday , June 19 2024

Rusia a lansat probabil săptămâna trecută o armă spațială, care se află acum pe aceeași orbită cu un satelit al guvernului american

Statele Unite au ajuns la concluzia, în urma unor evaluări, că Rusia a lansat săptămâna trecută ceea ce este probabil o armă spațială, care se află acum pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental american, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, citat de ABC News.

“În data de 16 mai, Rusia a lansat pe orbita joasă a Pământului un satelit pe care noi îl evaluăm că este probabil o armă spațială de contracarare, probabil capabilă să atace alți sateliți de pe orbita joasă a Pământului”, a declarat Ryder întrebat de ABC News despre aceste informații menționate mai întâi de Robert Wood, adjunctul ambasadorului SUA la ONU, cu ocazia votului asupra unei rezoluții prezentate de Moscova pe tema amplasării armelor în spațiu.

“Rusia a desfășurat această nouă armă spațială de contracarare pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental american”, a precizat reprezentantul Pentagonului. “Evaluările indică în continuare caracteristici care seamănă cu încărcături utile ale unor arme spațiale desfășurate anterior în 2019 și 2022”, a spus Pat Ryder. “Evident, este un lucru pe care vom continua să îl monitorizăm”, a adăugat generalul.

“Cu siguranță, avem responsabilitatea de a fi pregătiți să protejăm și să apărăm domeniul spațial și să asigurăm un sprijin continuu și neîntrerupt pentru forța comună combinată. și vom continua să echilibrăm nevoia de a ne proteja interesele în spațiu cu dorința noastră de a păstra un mediu spațial stabil și durabil”, a asigurat el.

Întrebat dacă arma rusească de contracarare spațială reprezintă o amenințare pentru satelitul american, Ryder s-a limitat să răspundă: “Ei bine, este o armă spațială de contracarare aflată pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental american”.

Există reglementări care obligă la notificări aeriene și maritime în avans când este vorba de lansări spațiale, dar Ryder a refuzat să spună dacă SUA au știut în avans că lansarea rușilor conținea un anumit tip de armă contraspațială.

Vezi si

550 de pelerini au murit la pelerinajul de la Mecca. Temperaturile au ajuns la aproape 52 grade Celsius

Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul marelui pelerinaj musulman de la Mecca, …