Thursday , April 18 2024

Pachet suspect care urma să ajungă în Germania, interceptat în Namibia

Un pachet care ar putea conţine o bombă a fost interceptat în Namibia, în timpul încărcării unui avion cu destinaţia Germania, a anunţat, joi, poliţia criminalistică germană (BKA).

Micul colet găsit miercuri într-o valiză la aeroportul Windhoek, din Namibia, conţinea baterii legate de un detonator şi un ceas prin fire electrice, a precizat BKA, într-un comunicat.

“Nu vom şti decât după ce vom avea rezultatul analizelor în curs dacă este vorba despre un dispozitiv exploziv care ar fi putut să explodeze”, a subliniat aceeaşi sursă.

Valiza urma să fie încărcată la bordul unui avion ce zbura pe ruta Winddhoek-Munchen, al companiei LTU-Air Berlin, a precizat BKA.

Bagajele şi pasagerii au fost controlaţi şi aceştia din urmă “au ajuns teferi la Munchen ieri seară” (miercuri), a precizat BKA.

Poliţia a declarat că a trimis agenţi ai săi din Africa de Sud în Namibia vecină, fostă colonie germană.

Această descoperire a fost făcută în ziua în care ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, anunţa o intensificare a măsurilor de securitate în ţară, din cauza indiciilor “concrete” privind organizarea unor atentate islamiste, dintre care unul urma să fie comis la sfârşitul lunii.

Vezi si

Consiliul de Securitate al ONU votează vineri privind primirea în organizaţie a statului palestinian

Consiliul de Securitate al ONU urmează să voteze vineri în privinţa cererii statului palestinian de …