Monday , March 4 2024

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare era dat în urmărire internațională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins marți, 28 noiembrie, în Germania.

Cherecheș încerca să părăsească Germania. Conform unor informații difuzate de Digi24, el a călătorit cu o mătușă, cu mașina, mergând cu aproape 200 de km/oră. Cei doi au ajuns la o gară și încercau să scape de autovehicul, și eventual să ia un taxi, moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi. Cherecheș ar fi mers în Germania să ia banii pe care i-a transportat acolo în mai multe tranșe, bani pe care i-a depozitat într-un seif din locuința unei mătuși. Suma din Germania ar fi în jur de 1.500.000 de euro.

Cătălin Cherecheș, imediat după reținere. Fotografie publicată de Sindicatul Europol. Primarul din Baia Mare apare cu urme de sânge și lovituri pe față, nefiind clar cum s-a rănit.

 

”În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, a transmis marți seara Poliția Română.

Cherecheș a părăsit România vineri dimineață, cu puțin timp înainte de condamnarea definitivă la închisoare. Acesta a ieșit din țară prin Vama Petea, folosindu-se de cartea de identitate a unei rude cu care seamănă, călătorind cu un taxi de la baia Mare la Satu Mare, de unde a luat un alt taxi.

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …