Wednesday , June 19 2024

Încă un general de rang înalt din Statul Major rus a fost arestat pentru corupție

Un membru de rang înalt al Statului Major General rus a fost arestat preventiv pentru acuzații de corupție, a anunțat joi presa rusă, în contextul în care numărul arestărilor de generali crește în Rusia după schimbarea ministrului apărării, transmite AFP.


Adjunctul șefului Statului Major responsabil cu comunicațiile, generalul Vadim Șamarin, a fost arestat preventiv pentru două luni de către un tribunal militar miercuri, a relatat presa rusă.

El este acuzat că a „acceptat o mită deosebit de mare” într-un sector al apărării afectat de scandaluri de corupție. Instanța s-a abținut de la a face alte comentarii, invocând confidențialitatea investigației, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

O sursă informată a declarat pentru Interfax că Șamarin este acuzat de luare de mită în legătură cu contracte guvernamentale.

La jumătatea lunii mai, șeful Direcției principale de personal a Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Iuri Kuznețov, a fost reținut la Moscova, după cum a relatat agenția rusă de presă TASS, citată de BBC. În acest caz au fost efectuate percheziții la locul de muncă și la domiciliul lui Kuznețov.

 

Vezi si

550 de pelerini au murit la pelerinajul de la Mecca. Temperaturile au ajuns la aproape 52 grade Celsius

Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul marelui pelerinaj musulman de la Mecca, …