Wednesday , December 7 2022

11 morti in urma prabusirii unui avion militar, in Africa de Sud

Unsprezece persoane, între care s-ar putea afla şi membrii echipei medicale a fostului preşedinte Nelson Mandela, au murit miercuri seara în regiunea muntoasă Drakensberg (est), în urma prăbuşirii unui avion de tip Dakota aparţinând forţelor aeriene sud-africane, scrie presa joi.

Potrivit agenţiei radio EWT, echipa medicală a lui Nelson Mandela efectua o vizită de rutină primului preşedinte de culoare al Africii de Sud, în vârstă de 94 de ani. Un purtător de cuvânt al armatei, contactat telefonic, nu a putut confirma această informaţie imediat.

Avionul, care a decolat de la Pretoria, era aşteptat la Mthatha, un mic aeroport în provincia Cap East, cel mai apropiat de satul Qunu, în care locuieşte Nelson Mandela după ce s-a retras din viaţa politică.

“Am fost informat că epava a fost găsită”, a declarat purtătorul de cuvânt Xolani Mabanga, “dar voi furniza detalii ulterior, după ce voi primi informaţii de la echipa trimisă pe teren”, a adăugat el.

Elicoptere au fost trimise să survoleze această regiune muntoasă imediat după anunţarea dispariţiei avionului, dar căutările au fost întrerupte din cauza unor condiţii meteorologice nefavorabile. Echipe de salvare au fost trimise la sol, la faţa locului.

Vezi si

Grevă de Crăciun și în perioada 28 – 31 decembrie pe marile aeroporturi din Marea Britanice. Se așteaptă anularea unor curse

Lucrătorii de la frontieră din Marea Britanie anunță o grevă majoră de Crăciun. Se anunță …