Tuesday , October 4 2022

Discutiile dintre Grecia si misiunea UE-FMI, suspendate 10 zile

Discutiile dintre guvernul grec si delegatia de inspectori ai UE, FMI si BCE au fost intrerupte si urmeaza sa fie reluate in zece zile, dupa ce Atena a anuntat ca va rata tintele de deficit bugetar pentru acest an, arata Reuters citat de incont.ro.

Misiunea institutiilor financiare internationale se afla in vizita la Atena pentru a evalua daca Grecia a indeplinit conditiile de care depinde acordarea urmatoarei transe din pachetul de asistenta financiara externa.

Discutiile vor fi reluate in zece zile, a declarat un reprezentant al ministerului elen al Finantelor, desi oficialii greci indicasera anterior ca negocierile se vor desfasura fara intreruperi.

Guvernul elen si creditorii internationali au anuntat joi ca Grecia va rata tintele de deficit bugetar pentru acest an, insa cele doua parti nu au cazut de acord privind marja cu care vor fi depasite si care sunt motivele derapajului.

Actiunile bancilor elene au scazut cu pana la 7,3% vineri la Atena din cauza evenimentelor, in timp ce pietele europene inregistreaza deprecieri modeste.

Vezi si

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat HoReCa 2

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat …