Friday , June 21 2024

CNIPMMR: Ne uităm cu foarte multă atenție la dinamica numărului societăților comerciale; anul acesta nu trecem de 20.000

Dinamica societăților comerciale, respectiv diferența dintre numărul de societăți înscrise și numărul de firme suspendate, radiate sau închise, ar putea coborî în acest an la 20.000, de la 22.000 anul trecut, a afirmat, miercuri, președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Florin Jianu (foto), la un eveniment de specialitate.


“Ne uităm cu foarte multă atenție la dinamica numărului societăților comerciale, la felul în care intră noi oameni în economie și ies alții, și la această diferență. Diferența nu este foarte mare. Am sesizat că avem un număr de 150.000 – 160.000 de societăți comerciale care se înscriu în fiecare an, dar 120.000 – 130.000 care se închid. Or, această rată, dacă este să ne uităm statistic, în urmă cu trei ani aveam o rată de creștere, diferența între numărul de societăți înscrise și numărul de firme suspendate, radiate sau închise, de 36.000, acum doi ani de 26.000, anul trecut 22.000. Anul acesta pariul meu și al nostru este că nu trecem de 20.000, odată cu modificările Codului fiscal și cu faptul că oamenii nu prea știu în acest moment cum să se așeze în economie. și ține de noi toți să schimbăm acest tip de abordare și de instrumentarul pe care îl punem la dispoziția mediului de afaceri”, a spus Jianu, la dezbaterea “Dezvoltare Sustenabilă între trend și necesitate”, eveniment organizat de Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA).
secretarasite

El a menționat că CNIPMMR a lansat “Indexul antreprenoriatului românesc”, pentru realizarea căruia sunt utilizați 15 indicatori macroeconomici și o analiză de percepție a mediului de afaceri.

“În acest moment, scorul antreprenoriatului românesc este de 49. Suntem la limita a ceea ce înseamnă antreprenoriatul moderat, la doar un punct de ceea ce înseamnă antreprenoriatul emergent, sigur, cu perspective spre ceea ce noi ne dorim – și anume un antreprenoriat solid în România”, a subliniat șeful CNIPMMR.
Potrivit acestuia, Indexul antreprenoriatului românesc este o inițiativă a CNIPMMR și urmează să fie translatată și la nivel european. (Agerpres)

Vezi si

Înmatriculările de mașini noi din România au crescut cu 14,7% în ultimul an

Înmatriculările de autoturisme noi in Romania au crescut în mai 2024 cu 14,7% față de …