Sunday , February 5 2023

Betty, spaima UE: Sotia premierului Greciei, adevaratul motiv al impasului in negocieri?

tsipras-betty

Pare o gluma, insa se pare ca premierul grec Alexis Tsipras ar fi dezvaluit ca sotia l-a amenintat ca-l paraseste si ia cu ea si copiii, daca va ceda in fata Bruxelles-ului.

Multiple surse serioase de presa, printre care The Times si Greek Reporter, relateaza ca Tsipras i-ar fi spus presedintelui francez Francois Hollande ca risca sa-si piarda partenera de viata, daca cedeaza in fata cerintelor troikai creditorilor, scrie The Independent.

Tsipras, in varsta de 40 de ani, premier de la inceputul acestui an, dupa victoria coplesitoare a partidului sau de stanga, Syriza, este presat de FMI si Uniunea Europeana sa accepte reforme total nepopulare in tara sa, pentru a primi fonduri ca sa plateasca o transa din datoria Greciei, de 1,6 miliarde de dolari, pana la termenul limita de 30 iunie. Altfel, Atena ar ramane fara bani de pensii si salarii de la stat.

Premierul elen a refuzat sa mai taie din pensii sau sa creasca taxele, spre exasperarea liderilor europeni, printre care si cancelarul german Angela Merkel, care avertizeaza ca situatia este grava pentru Grecia.

Tsipras si partenera sa, Peristera ‘Betty’ Batziana, inginer IT, sunt casatoriti civil, pentru ca niciunul nu a fost de acord cu o casatorie la biserica, asa cum cere legea elena. Cuplul are doi copii si s-a cunoscut in adolescenta.
Se crede ca Betty este si mai radicala decat Tsipras si ea este cea care l-a influentat si l-a incurajat sa intre in Partidul Comunist in tinerete.

ziare.com

Vezi si

Noul regulament de furnizare a energiei electrice: Furnizorul are obligaţia să eşaloneze la plată sumele datorate de client

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat modificări consistente la regulamentul de …