Friday , December 2 2022

BERD acordă CFR un împrumut de 175 milioane de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR SA, finanţare care va ajuta administratorul infrastructurii feroviare să-şi restructureze bilanţul, permiţând plata datoriilor curente.

Acoperirea datoriilor curente va elibera fonduri pentru investiţii şi lucrări de întreţinere, care vizează îmbunătăţirea calităţii reţelei feroviare, se arată într-un comunicat al băncii.

“Împrumutul, distribuit în două tranşe în funcţie de măsuri specifice de reformă, este parte a programului de restructurare pentru CFR, ce totalizează 1,2 miliarde euro. Acesta va sprijini în mod special reformele de guvernanţă corporativă, ce completează şi consolidează măsurile recomandate de FMI. De asemenea, banca va finanţa şi o analiză independentă a practicilor actuale ale operatorului feroviar şi va contribui la elaborarea unui plan de restructurare detaliat – un element cheie al reformelor sprijinite de BERD”, se spune în comunicat.

BERD a investit în modernizarea staţiilor de cale ferata în cinci mari oraşe din România, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Timişoara, şi a finanţat modernizarea distribuitorului de energie electrică al CFR, CFR Electrificare.

Banca a investit până în prezent aproximativ 500 milioane euro în sectorul transporturilor din România. De la începutul operaţiunilor în România, BERD a investit aproximativ 6 miliarde euro în peste 300 de proiecte din domeniile financiar, corporativ, infrastructură şi energie, mobilizând investiţii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.

Vezi si

ONRC: Aproape 31.000 de firme au fost dizolvate până la finele lunii octombrie

Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 21%, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie …