Tuesday , June 11 2024

Radautean retinut si pe cale de a fi extradat in SUA pentru fraude bancare de doua milioane de dolari

Daniel Morar, poreclit Burliuz, a fost re]inut miercuri [i `n cursul zilei de astazi urmeaza sa fie prezentat la Curtea de Apel pentru a decide arestarea sa, `n baza unui mandat emis de autorit\]ile de peste ocean 
Radauteanul Daniel Morar va fi prezentat azi Curtii de Apel Suceava, care va decide daca va fi arestat,`n vederea extr\d\rii sale c\tre Statele Unite. ~n SUA, Morar, poreclit Burliuz, a petrecut mai mul]i ani fiind anchetat de autorit\]ile americane pentru fraude bancare estimate la circa dou\ milioane de dolari. Zilele trecute, la Parchetul de pe l=ng\ Curtea de Apel Suceava a sosit de peste ocean un mandat interna]ional de arestare pe numele lui Daniel Morar. ~n cursul zilei de miercuri a fost pus `n aplicare acest mandat, Burliuz fiind s\ltat de acas\, `nc\tu[at [i adus la Suceava, la Parchet, pentru audieri. Dup\ ce procurorii i-au prezentat mandatul interna]ional de arestare emis pe numele s\u [i a fost audiat, Daniel Morar urmeaza a fi prezentat `n fa]a judec\torilor de la Curtea de Apel Suceava, instan]a investit\ s\ judece punerea sau nu `n aplicare a mandatelor europene sau interna]ionale de arestare. Curtea de Apel va confirma azi mandatul emis de autorit\]ile americane [i urmeaz\ ca, in func]ie de datele suplimentare care vor veni de peste ocean, s\ aprecieze dac\ se va da curs cererii de extr\dare formulat\ de americani pe numele lui Daniel Morar – Burliuz. Deocamdat,\ r\d\u]eanul se afl\ `n arestul IPJ Suceava.
Dup\ c=]iva ani petrecu]i `n America, b\rbatul din R\d\u]i s-a `ntors acas\ [i, asemeni unor al]i suceveni cu probleme `n afar\, precum Marcel Cu[nir sau Vasilic\ Pu[ca[u, a intrat `n afaceri, reu[ind `n scurt\ vreme s\ `[i construiasc\ un bun renume la R\d\u]i, ca dezvoltator imobiliar. El a construit c=teva blocuri de locuin]e [i p\rea un om de afaceri `n regul\. Numai c\ umbrele negre ale trecutului l-au ajuns [i pe el din urm\. Marcel Cu[nir a fost extr\dat `n Germaniapentru a da socoteal\ asupra unor infrac]iuni s\v=r[ite acum 18 ani. Vasilic\ Pu[ca[u a fost extr\dat `n Austria unde este acuzat de comiterea a dou\ jafuri bancare. Daniel Morar are toate [ansele s\ fie extr\dat `n Statele Unite pentru invocatele fraude bancare.(O.S.)

Vezi si

Intervenție a pompierilor cu 8 autospeciale la un incendiu izbucnit în toiul nopții într-o gospodărie din Solca

Militarii Gărzii de Intervenție Solca și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu Serviciile voluntare …

error: