Saturday , June 22 2024

Intervenție a pompierilor cu 8 autospeciale la un incendiu izbucnit în toiul nopții într-o gospodărie din Solca

Militarii Gărzii de Intervenție Solca și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu Serviciile voluntare pentru situații de urgență Cajvana, Botoșana, Cacica și Arbore, au intervenit în noaptea de luni spre marți  cu opt autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Solca.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 00.50, iar la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la anexele gospodărești și la acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie și la vecinătăți.

Pe timpul intervenției, a fost solicitat în sprijin un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Acesta a acordat primul ajutor medical unei femei (63 de ani), care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars adăpostul de animale, acoperișul casei de locuit și al altor anexe, toate construcții corp comun, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați. Au ars și s-au degradat bunuri din clădirile afectate, precum și elemente de construcție și de tâmplărie (pod, podea, pereți, uși, ferestre). În incendiu au pierit patru porci.

Flăcările puternice au afectat și proprietatea învecinată, unde au ars și s-au degradat elemente de construcție și de tâmplărie de la două anexe (două uși și 10 metri pătrați din acoperișul unei magazii de lemne), precum și alte bunuri din curtea proprietății.

Conform ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:20, iar pompierii au salvat parțial gospodăria afectată, dar și două proprietăți învecinate, cu bunurile aferente.

Vezi si

Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024, la final de an școlar (FOTO)

Titlul de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024, însoțit de distincția supremă a instituției,  DIPLOMA și …