Saturday , June 22 2024

Încercarea de reabilitare a sediului Finanțelor sucevene a eșuat

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași a organizat, zilele trecute, o licitație pentru atribuirea a două contracte de lucrări, primul fiind pentru „Reabilitare termică sediu A.J.F.P. BACăU” (Lot 1) și cel de-al doilea fiind pentru „Reabilitare fațadă, terasă și tâmplărie sediu A.J.F.P. SUCEAVA” (Lot 2).

Pentru sediul Agenției Județene a Finanțelor Publice Suceava, valoarea estimată a fost de 19.893.929,43 lei fără TVA iar pentru sediul Agenției Județene a Finanțelor Publice Bacău, valoarea estimată a fost de 18.084.903,21 lei fără TVA. Cu toate că au fost mai multe clarificări și cel puțin două amânări ale termenului final de depunere al ofertelor – de altfel, o parte din clarificări au fost cauzate/generate de cele două amânări ale termenului de depunere al ofertelor – doar pentru lotul referitor la AJFP Bacău a fost depusă cel puțin o ofertă conformă.

Analiza propunerilor tehnică și, ulterior, financiară pe care DGRFP Iași vrea să o facă până la 23 august va reliefa în ce măsură oferta va fi în integralitatea ei conformă și va fi sau nu încheiat un contract de lucrări pentru sediul de la Bacău. În ceea ce privește sediul AJFP Suceava, probabilitatea ca acesta să fie reabilitat cu începere din acest an este destul de redusă.

Chiar dacă există deja un proiect tehnic – ceea ce însemnă că nu vor mai fi necesare câteva luni de la semnarea contractului să se facă proiectul – rămâne de văzut cât de repede va fi reluată licitația de către DGRFP Iași pentru „Reabilitare fațadă, terasă și tâmplărie sediu A.J.F.P. SUCEAVA”, dacă vor fi de data aceasta depuse oferte, în ce măsură va fi măcar una conformă în integralitate, cât de repede va fi realizată analiza ofertelor și va fi semnat apoi contractul pentru ca ulterior să se dea ordin de începere al lucrărilor. (D.P.)

 

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …