Tuesday , April 30 2024

A inceput furnizarea de caldura in apartamente pe timp de noapte

N directorul general al SC Termica SA Suceava, Constantin Pl\cint\, a declarat c\ `ncep=nd din noaptea de luni spre mar]i o parte din punctele termice din ora[ vor fi preg\tite s\ furnizeze energie termic\ pentru `nc\lzirea locuin]elor, sper=nd ca „probele la cald” s\ fie finalizate `n c=teva zile [i astfel tot ora[ul s\ poat\ avea, deocamdat\ pe timp de noapte, asigurat\ c\ldura
~ncep=nd cu noaptea de luni `nspre mar]i, aproape jum\tate dintre locuin]ele racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava au beneficiat de `nc\lzire. Ini]ial, trebuiau f\cute timp de o s\pt\m=n\ probe la rece pe re]eaua de termoficare, probe care au fost planificate a fi f\cute `n intervalul 4 – 13 octombrie pentru ca, `ncep=nd din jurul datei de 15 octombrie s\ fie furnizat\ c\ldura `n sistem centralizat de termoficare. Din cauz\ c\ temperaturile medii exterioare s-au r\cit mai repede dec=t era de obicei, cei de la SC Termica SA Suceava au luat hot\r=rea, `mpreun\ cu conducerea Prim\riei, ca s\ fie dat\ c\ldur\ `nc\ din noaptea de luni, 4 octombrie.
Din cauz\ c\ este aproape imposibil ca probele de presiune s\ fie f\cute `n tot sistemul centralizat de termoficare al Sucevei `ntr-o singur\ zi, s-a stabilit ca eforturile s\ fie f\cute `n a[a fel `nc=t s\ se poat\ totu[i furniza c\ldur\ `n tot ora[ul `n circa trei zile. Potrivit directorului general al SC Termica SA Suceava, Constantin Pl\cint\ pe parcursul zilei se f\ceau probe la cald pe re]elele de transport [i distribu]ie, precum [i la unele probe la punctele termice. Probele de presiune la cald nu sunt chiar at=t de eficiente precum ar fi cele la rece, `ns\ s-a adoptat aceast\ strategie pentru a se putea da c\ldur\ c=t mai repede la toate locuin]ele din Suceava. „~n jur de 20 de puncte termice erau preg\tite ast\zi (ieri – n.red.) pentru a furniza c\ldur\. Sper\m s\ fie finalizate [i celelalte probe `n urm\toarele dou\ – trei zile”, a declarat Constantin Pl\cint\.
Reamintim c\ m\sura furniz\rii `nainte de mijlocul lunii octombrie a c\ldurii este luat\ dup\ ce temperatura atmosferic\ a sc\zut, `n ultimele zile, cu mult sub limitele medii multianuale ale perioadei. Acest lucru i-a luat prin surprindere pe cei de la SC Termica SA care stabiliser\ s\ fac\ „probe la rece” iar `n acest context posibilitatea aceasta a picat, urm=nd ca s\ se gr\beasc\ furnizarea de c\ldur\, pentru `nceput doar pe timpul nop]ii. De asemenea, a r\mas `n vigoare [i posibilitatea ca sucevenii s\ accepte s\ `[i `nc\lzeasc\ de acum locuin]ele `n func]ie de hot\r=rea pe care o vor lua asocia]iile de proprietari. Potrivit legii, reluarea furniz\rii c\ldurii `n locuin]ele bran[ate la sistemul centralizat se face dup\ ce timp de trei zile s-au `nrregistrat temperaturi medii exterioare sub 10 grade Celsius. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …

No comments

  1. Stimate domnule Dan Pricope,
    presupun ca locuiti intr-un apartament debransat
    Absolut magistrala “Din cauza ca temperaturile medii exterioare s-au racit mai repede ” – pe bune, temperaturile se racesc, fiind sub forma de gogosele, specialitatea unor jurnalisti si a jupanilor de la Termica, care tot promit si promit, ca doar nu-i costa nimic.
    Luati pe nepregatite, ai, ce chestie, pentru prima data in Romania a venit toamna si frigul! Previziunile de racire a vremii ( da, domnule Pricope, vremea se raceste) erau bine mersi pe diverse site-uri de meteorologie de mai bine de O SAPTAMANA. Dar atunci cand ai centrala proprie si salariu baban, cum sa te mai doara capul de amarastenii de rand care vor plati cu varf si indesat ONOAREA de a face INCA parte din randul fraierilor cu incalzirea in “regim” centralizat.