Wednesday , May 15 2024

Locuitorii din Cornu Luncii au apreciat modul `n care s-a dezvoltat comuna, multumindu-i lui Gheorghe Flutur pentur sprijinul acordat

Sute de locuitori din satele comunei Cornu Luncii s-au `nt=lnit cu pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Gheorghe Flutur [i cu primarul Petru Vod\, care candideaz\ din partea PDL pentru un nou mandat. Cornu Luncii este o comun\ cu un primar care s-a dovedit a fi harnic sub aspectul numeroaselor investitii f\cute `n ultimii ani, `ns\ trebuie men]ionat c\ multe dintre ele au fost realizate cu sprijinul CJ Suceava [i a pre[edintelui Gheorghe Flutur. 

Oamenii au apreciat modul `n care s-a dezvoltat comuna, investi]iile de aici, i-au mul]umit pre[edintelui Gheorghe Flutur pentru sprijinul `n promovarea unor proiecte [i finan]\ri. De multe ori, la greu Gheorghe Flutur a fost `n comun\ [i a acordat sprijinul (inunda]ii, incendii etc). ~n acest context majoritatea lor este decis\ s\ acorde votul pentru Gheorghe Flutur [i pentru primarul Petru Vod\, deci pentru continuarea modernizarii comunei.
Astfel, Cornu Luncii beneficiaz\ de o serie de utilit\]i, practic la nivelul unui ora[, dup\ cum a spus Gheorghe Flutur. Modernizarea cantinei [i a celorlalte spa]ii de la Centrul din Sasca, [coala, dispensarul medical, cu spa]ii pentru medici [i s\li de tratament. Un lucru mult a[teptat de locuitorii din Cornu Luncii, din Br\ie[ti [i B\i[e[ti este protejarea fa]\ de apele care se rev\rsau [i inundau locuin]e [i terenuri. De asemenea, s-au realizat ample lucr\ri de amenajare a cursurilor de ape, realizarea a 12 kilometri de maluri [i diguri, care asigur\ lini[tea [i siguran]a popula]iei din aceste localit\]i. Poduri [i pode]e sunt, de asemenea, alte realiz\ri marcante la nivelul comunei Cornu Luncii, localitate care, de altfel, beneficiaz\ de re]ele de utilit\]i: ap\ [i canalizare pe o lungime de 7 kilometri. De asemenea, oamenilor din comuna Cornu Luncii li s-au explicat cum au fost realizate [i lucr\ri de modernizare a drumului care face leg\tura de la Cornu Luncii la Dumbrava [i de acolo, mai departe, spre Horodniceni [i Liteni/Moara
Reamintim, spre exemplu, investi]ia cu privire la o re]ea de diguri de 12 kilometri la Cornu Luncii. Investi]ia a fost finan]at\ de Guvernul Rom=niei prin Apele Rom=ne, un rol important `n ce prive[te derularea acestei investi]ii care este foarte important\ pentru trei sate situate pe valea r=ului Moldova, av=ndu-l Gheorghe Flutur. Trei tronsoane de pe malul st=ng al r=ului Moldova, situate de-a lungul comunei Cornu Luncii, sunt `n curs de `ndiguire, printr-un amplu proiect al Apelor Rom=ne. Tot `n cadrul acestui proiect sunt [i lucr\ri pe un tronson de pe malul drept al r=ului Moldova, `n apropiere de confluen]a cu r=ul Suha Mare care trece prin comuna M\lini. Lucr\rile sunt realizate pe 12 kilometri [i vor fi `ncheiate [i o mare parte din acestea au fost realizate `n 2011.
Pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat c\ investi]ia este necesar\ pentru a ap\ra comuna de viituri [i c\ `n acest an au fost atacate zonele cele mai vulnerabile. Scopul acestui proiect de o mare amploare este de a proteja trei sate cu popula]ie numeroas\ situate pe malul st=ng al r=ului Moldova, respectivele localit\]i fiind extrem de vulnerabile la inunda]ii, urme ale celor din 2008 [i 2010 put=nd fi observate [i ieri. Vor fi protejate de inunda]ii odat\ cu finalizarea unui dig de 12 kilometri. Fondurile au fost alocate de c\tre Guvernul Rom=niei, prin Compania „Apele Rom=ne”, din sumele ce provin de la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene [i care nu au fost cheltuite de unele jude]e. Investi]ia total\ este de 12 milioane de lei, pentru lucr\rile realizate anul acesta fiind alocat\ suma de cinci milioane de lei. (D.P.)
 

Vezi si

Tâlharul ”Dan Duru”, din Șcheia, condamnat la 7 ani de închisoare, a fost adus din Germania 

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, marți, că „Dan Duru”, pe numele său Cătălin Gheorghe …

No comments

  1. Pai cine spune ca nu s-au facut lucruri bune ? Spun doar ca daca se mai vor si altele , atunci conteaza cine este la guvernare . Degeaba ai primar pe Stan daca la centru conduce Bran . Asta am invatat toti in ultimii ani . Poate sa fie un candidat cel mai super dar daca nu are sprijinul guvernului , nu face doua parale .

  2. La Cornu Luncii s-au facut multe lucruri bune si frumoase . Este pacat ca unii se prefac ca nu le vad . Ei stiu doar sa critice . BRAVO , d-le PRIMAR ! Va doresc sanatate si astept cu nerabdare sa sarbatorim victoria dvs. la alegerile din 10 iunie !

    • daaaap,sa continueeeeee furaciuneaaaaa….bravo lor…au furat frumos…curtea de conturi stie mai bine…

  3. Primarul , a ales gresit tabara de asta data . Cu echipa asta nu mai vede un ban . Asa a fost mereu si nimic nu s-a schimbat .