Sunday , May 19 2024

Cea de-a 36-a editie a „Marsului Factorilor Postali” si-a desemnat castigatorii

Aproape o sut\ de factori po[tali [i-au dat întâlnire la finele s\pt\m=nii trecute pe stadionul din Areni din municipiul Suceava, pentru a marca cea de-a 36 edi]ie a Mar[ului Factorilor Po[tali

A devenit o tradi]ie ca po[ta[ii suceveni s\ se înt=lneasc\ la începutul fiec\rei veri pentru a participa la „Mar[ului Factorilor Po[tali”, faza pe jude]. De aceast\ dat\ manifestarea, considerat\ ca fiind una dintre cele mai importante competi]ii organizate de Compania Na]ional\ „Po[ta Român\“, a fost g\zduit\ `n data de 13 mai, de Stadionul Areni din municipiul Suceava.
Astfel, au r\spuns ‚prezent’ invita]iei la eveniment Nicolae Costr`[, director opera]ional [i lider de sindicat al Oficiului Jude]ean de Po[t\ Suceava, reprezentan]i ai Direc]iei Generale de Po[t\ Ia[i, Carmen Baciu- liderul sindicatului Po[ta Rom=n\ Suceava, Marian Ionescu- directorul Oficiului Jude]ean de Po[t\,
Odat\ ce po[ta[ii s-au aliniat la start, atmosfera de pe stadion a fost demn\ de derby-urile din Liga I. Sus]in\torii acestora, „înarma]i” cu fluiere au scandat [i au aplaudat ori de câte ori unul din concuren]i a trecut linia de fini[. Probele nu au fost deloc u[oare, fiind un adev\rat test de rezisten]\, îns\ to]i cei aproximativ o sut\ de participan]i au demonstrat c\ indiferent de situa]ie, pot ajunge la destina]ie.
La start s-au aliniat at=t b\rba]i c=t [i femei, to]i dornici s\ c=stige [i s\ reprezinte institu]ia la faza regional\ ce va avea loc la Ia[i, peste dou\ s\pt\m=ni. Etapa regional\ va fi urmat\ de cea na]ional\. Pentru cei mai buni m\r[\luitori dintre po[ta[ii califica]i la etapa na]ional\, provocarea merge mai departe cu Balcaniada factorilor po[tali.
N C\[tig\torii- premia]i cu diplome, cupe [i premii `n bani
Dintre po[t\ri]ele care s-au adunat la linia de start, a fost desemnat\ cu Premiul I Rodica Moisa, factor po[tal la Oficiul Po[tal (OP) Câmpulung – Agen]ia Moldova Suli]a, care, de altfel, nu se afl\ la prima „isprav\” de acest fel. Rodica se claseaz\ pe primele locuri ale concursului de ani buni. Premiul II a fost adjudecat de Mihaela Cazacu de la Oficiul Po[tal Liteni, Locul III a fost ocupat de Rodica Ostrovan de la OPRM Suceava, Agen]ia Poieni– Rahova. Rodica Moisa a fost desemnat\ cea mai tehnic\ concurent\. Cea mai tân\r\ participant\ a fost Ancu]a Reu] de la OPRM Suceava iar `n v=rst\ de 51 de ani, Aurica P\dure de la OPRM Suceava 3, a fost „veterana competi]iei”.
La b\rba]i, cei mai buni factori po[tali au fost: Locul I – Victor Roma[canu, de la Oficiul Po[tal Suceava I, Locul II – Radu Hopulele, Oficiul Po[tal Cacica, Locul III – Remus Tadeusz, OP Cacica. Cel mai tehnic factor po[tal s-a dovedit a fi la aceast\ competi]ie Ioan Nic[an, în vârst\ de 61 de ani, de la OPRM Suceava – Agen]ia C\line[ti, acesta fiind [i cel mai în vârst\ concurent. Cel mai tân\r participant a fost factorul po[tal Petru Varvaroi, OPRM F\lticeni, în vârst\ de 20 de ani.
Conform lui Nicolae Costrî[, „to]i câ[tig\torii Concursului Mar[ul Factorilor Po[tali, faza jude]ean\, au primit cupe, diplome [i premii în bani, atât din partea administra]iei Po[tei Române, cât [i din partea Sindicatului Po[ta Român\ – filiala Suceava, care este principalul sponsor al acestui concurs [i al festivit\]ii de premiere.
Competi]ia, denumit\ generic „Mar[ul factorilor po[tali” este o competi]ie profesional- sportiv\ organizat\ anual, iar prima astfel de întrecere a avut loc în anul 1977, la Bucure[ti.

Vezi si

Gheorghe Flutur, la lansarea candidatului PNL la Preutești: „100% la alegeri viitorul primar va fi Daniel Mihăilă”

Duminică, 19 mai, a avut loc lansarea candidaturii la funcția de primar al comunei Preutești …