Wednesday , May 15 2024

Talharii, furturi si distrugeri, de Pasti

Victimele au fost cu predilec]ie persoane `n v=rst\ [i credincio[i pleca]i la Slujba de ~nviere n majoritatea cazurilor, autorii nu au fost identifica]i
 
S\rb\torile pascale au oferit un bun prilej de odihn\ oamenilor cinsti]i dar [i ocazii felurite ho]ilor de a ac]iona. Astfel, la sf=r[itul s\pt\m=nii trecute din Vinerea Mare [i p=n\ `n prima zi de Pa[te, poli]i[tii au contabilizat un num\r mult mai mare de cazuri de furturi dec=t `n week-endurile de peste an. Mai multe furturi clasice dar [i distrugeri sau t=lh\rii s-au petrecut `n jude]ul Suceava `ncep=nd cu ziua de vineri.
N i-au furat poarta de la ograd\ [i faitonul
Vineri `nainte de miezul nop]ii, Vasile Z., de 32 ani, din comuna R\d\[eni, a sesizat prin 112 despre faptul c\, persoane necunoscute i-au furat poarta de la intrarea în curtea locuin]ei [i i-au scos c\ru]a în drum.
Poli]i[tii au g\sit faitonul reclamantului pe drumul comunal, în fa]a por]ii locuin]ei acestuia, iar jum\tate din poarta de acces în curte a fost g\sit\ la circa 100 metri, bunurile fiind recuperate de partea v\t\mat\. Cercet\rile sunt continuate sub aspectul comiterii tentativei la infrac]iunea de „furt calificat”, în vederea identific\rii autorilor.
N i-au distrus oglinzile retrovizoare
Vineri sear\, pe la ora 19.40, Dumitru B., de 57 ani, din comuna Moara, a anun]at poli]ia prin 112 despre faptul c\ persoane necunoscute i-au distrus oglinzile retrovizoare de la autoturismul proprietate personal\. Cu ocazia deplas\rii la fa]a locului s-a constatat c\ autoturismul a fost parcat pe strada M\r\[ti din municipiul Suceava, în perioada 02-13.04.2012, în spatele blocului nr.B 11, iar la 13.04.2012 partea v\t\mat\ a constatat c\ oglinzile retrovizoare erau distruse. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 2.000 lei. Cercet\rile sunt continuate sub aspectul comiterii infrac]iunii de distrugere, în vederea identific\rii autorilor [i recuper\rii prejudiciului.
N b\tr=n de 88 de ani din Mitocu Dragomirnei, pr\dat de ho]i `nainte de Pa[te
S=mb\t\ diminea]\, pe la ora ora 09.30, Sec]ia de Poli]ie Rural\ Mitocu Dragomirnei a fost sesizat\ despre faptul c\ persoane necunoscute au p\truns într-o anexa de la locuin]a lui Constantin S., de 88 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, de unde au fost sustras mai multe bunuri.
Poli]i[tii au stabilit c\ în noaptea de 13/14.04.2012, persoane necunoscute au p\truns în curtea locuin]ei b\tr=nului pe o poart\ dinspre gr\din\, iar dintr-o anex\ situat\ lâng\ cas\, au furat un rotopercutor, dou\ flexuri, dou\ ma[ini de [lefuit, dou\ fer\straie electrice, mai multe burghie cu vidia, o mandrin\ pentru rotopercutor {i un sac de gr\un]e de porumb de aproximativ 40 kg. Valoarea prejudiciului în cauz\ este de 2.500 lei.
Cercet\rile sunt continuate de lucr\torii Sec]iei de Poli]ie Rural\ nr. 8 Mitocu Dragomirnei sub aspectul s\vâr[irilor infrac]iunilor de „furt calificat”.
N b\tr=n\ jefuit\ de 12.000 de lei, `n noaptea de ~nviere
O b\tr=n\ de 70 de ani, Veronica B., din municipiul Suceava, a sesizat imediat dup\ ce s-a `ntors de la slujba de ~nviere c\ persoane necunoscute, prin for]area geamului de la balconul apartamentului situat la parterul blocului, au p\truns în interior [i din dormitor i-au furat o pung\ în care se afla suma de 12.000 lei.
Geamul de tip termopan de la balcon a fost g\sit deschis larg în interior, sistemul de închidere fiind for]at de autori pentru a p\trunde în apartament. De asemeni, u[a de tip termopan ce face accesul din dormitor în balcon a fost g\sit\ deschis\, la perete, f\r\ a prezenta urme de for]are. Femeia a declarat poli]i[tilor c\, la plecarea de acas\ în seara zilei de s=mb\t\, la ora 23.40, a l\sat geamul de la balcon în pozi]ia deschis-rabatat, iar u[a balconului de asemenea deschis\, fiind doar lipit\ de tocul u[ii. Alte bunuri, obiecte sau valori nu se reclam\ a fi sustrase sau distruse. Cercet\rile sunt continuate de lucr\torii Biroului de Investiga]ii Criminale al Poli]iei municipiului Suceava, sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de „furt calificat”.
N i-au spart geamul cu toporul [i i-au furat telefonul din cas\
~n diminea]a primei zile de Pa[te, pe la ora 5.20, Poli]ia municipiului Suceava a fost sesizat\ prin 112 de Emil C., de 51 ani din comuna Dorne[ti, care locuie[te f\r\ forme legale în cartierul I]cani din municipiul Suceava, cu privire la faptul c\ în noaptea de s=mb\t\ spre duminic\, în intervalul orar 22.30-05.20, perioad\ în care era plecat la biseric\, persoane necunoscute, cu un topor luat dintr-o magazie anex\, au spart geamul dublu de la buc\t\rie, dup\ care au sustras din dormitor un telefon [i suma de 150 lei, prejudiciul fiind de circa 300 lei. S-au dispus m\suri pentru identificarea autorilor {i recuperarea prejudiciului.
N a `ncercat s\ fure de la un b\tr=n de 83 de ani dar s-a t\iat la m\n\ sp\rg=nd geamul [i a fost pus pe fug\ de c=ini
S=mb\t\ sear\, pe la ora 18.00, Postul de Poli]ie Ulma a fost sesizat despre faptul c\ autori necunoscu]i au spart geamul casei apar]inînd lui Ioan C., de 83 ani, din localitate, au p\truns în imobil [i au r\v\[it toate bunurile din cas\. La fa]a locului s-a constatat c\ se confirm\ cele sesizate, în cas\ fiind distruse mai multe bunuri, iar lucrurile r\v\[ite prezint\ urme de sânge. Nu s-a constatat dispari]ia unor bunuri, fapt confirmat de proprietarul casei.
În urma investiga]iilor efectuate s-a stabilit c\ la data ar\tat\ mai sus, în jurul orei 0,30, Marian D., de 20 ani, localnic, fiind sub influen]a b\uturilor alcoolice, a spart un geam [i a p\truns în interior, c\utând bani. În timpul p\trunderii pe geamul spart, s-a t\iat la mâna dreapt\, p\tând cu sânge lucrurile. Neg\sind bani [i auzind câinele l\trând, a ie[it din imobil pe acela[i geam pe care a intrat, la plecare pierzând un papuc tip sabot. În cauz\ se efectueaz\ cercet\ri sub aspectul s\vîr[irii infrac]iunilor de tentativ\ de furt [i distrugere. (N.R.)
 

Vezi si

Tâlharul ”Dan Duru”, din Șcheia, condamnat la 7 ani de închisoare, a fost adus din Germania 

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, marți, că „Dan Duru”, pe numele său Cătălin Gheorghe …

No comments

  1. Daca nu se munceste in acest judet și legile nu sunt aplicate,cea mai nobila fapta e furtul și evaziunea fiscal