Sunday , May 19 2024

80 % dintre locurile la pensiunile din judet sunt rezervate, turistii au inceput deja sa soseasca

„Sper\m ca p=n\ la sf=r[itul s\pt\m=nii s\ avem grad de ocupare de sut\ la sut\”, a declarat Gheorghe Flutur, pre[edintele CJ Suceava

Turi[tii au f\cut rezerv\ri pentru 80 la sut\ din locurile de cazare `n pensiunile din Bucovina, cei mai mul]i dintre ei urm=nd s\ ajung\ vineri, pentru a petrece acolo Pa[tele. Pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus c\ gradul de rezervare a structurilor turistice din jude] este de 80 la sut\, cu rezerv\ri de 95 la sut\ `n zona Humorului [i de 70 la sut\ `n zona Putna. „Sper\m ca p=n\ la sf=r[itul s\pt\m=nii s\ avem grad de ocupare de sut\ la sut\”, a declarat pre[edintele CJ Suceava.
El a precizat c\ `n aceast\ perioad\ au loc lucr\ri de repara]ii la drumuri, at=t la cele na]ionale, c=t [i jude]ene [i sunt ref\cute marcajele rutiere. Gheorghe Flutur a mai spus c\ programul „Pa[tele `n Bucovina”, aflat la a patra edi]ie, include „Drumul Ou\lor `ncondeiate”, pe patru rute care cuprind zonele etnografice ale jude]ului, iar `n fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de `ncondeiat ou\ [i expozi]ii cu v=nzare, `n timp ce `n parcul central al municipiului Suceava se desf\[oar\ T=rgul de Pa[te.
~n seara de 14 aprile, la ora 21.00, Lumina de la Ierusalim va fi adus\, ca de obicei, la Biserica „Sf=nta ~nviere” din municipiul Suceava, urm=nd s\ fie `mp\r]it\ apoi credincio[ilor la slujbele care vor fi organizate `n toate bisericile ortodoxe din jude], inclusiv `n biserica din Salina Cacica.
Ca [i anul trecut, `n prima zi de Pa[te, `n Parcul Central din municipiul Suceava va fi organizat un concert de toac\, clopote [i muzic\ religioas\, dar [i teatru de p\pu[i pentru copii, la Sucevi]a va fi un concert de c=ntece pascale, iar la M\n\stirea Humorului un concurs de ciocnit ou\ ro[ii.
~n a doua zi de Pa[te, `n comuna Bilca se va desf\[ura un festival folcloric intitulat „Vasile Mucea”, `n memoria regretatului rapsodul, urmat de hora satului, iar `n toate localit\]ile vor avea loc baluri ale gospodarilor. Tot `n S\pt\m=na Luminat\, `n jude]ul Suceava se deruleaz\ [i proiectul „Planteaz\ copacul t\u `n Bucovina”, unde turi[tii pot planta copaci `n perimetre special amenajate `n Putna, Sucevi]a, Moldovi]a, Vatra Moldovi]ei, Vorone] [i M\n\stirea Humorului, pre[edintele CJ Suceava spun=nd c\ miercuri va fi la Putna.
Pre]urile pentru pachetele turistice din Bucovina sunt cuprinse `ntre 350 de lei de persoan\ la pensiune de trei stele, reprezent=nd doar cazarea, [i 1.395 de lei la pensiune de trei stele cu demipensiune [i mas\ festiv\, proprietarii oferind diverse modalit\]i de petrecere a timpului.
Astfel, la Vorone], la o pensiune de trei stele, pentru perioada 13-17 aprilie pre]ul unui pachet este de 1395 de lei pentru o persoan\ [i cuprinde patru nop]i cazare cu mic dejun inclus, patru cine, dintre care o cin\ c=mpeneasc\ [i pr=nzul festiv din prima zi de Pa[te. La Sucevi]a, la o pensiune de trei stele, tarifele pornesc de la 350 de lei pentru o persoan\, incluz=nd patru nop]i de cazare pentru un grup de 12-14 persoane, `ns\ turi[tii pot opta [i pentru patru nop]i cu demipensiune [i mas\ festiv\, pre]ul fiind stabilit `n func]ie de dorin]ele oaspe]ilor.
La Moldovi]a, la pensiune de dou\ stele, pachetul complet cu patru nop]i de cazare cu all inclusive, `ncep=nd de vineri, 13 aprilie, [i p=n\ mar]i, 17 aprilie, cost\ 1.099 de lei pentru o persoan\. Pachetul include [i masa festiv\ de Pa[te [i co[ul cu bucate pentru sfin]it. La Putna, la o pensiune de patru stele, cu un sejur de patru zile [i trei nop]i cu totul inclus, dou\ mese festive [i b\uturi, pre]ul este de 1.000 de lei de persoan\.
La M\n\stirea Humorului, la o pensiune de trei stele, cu m=ncare bucovinean\, b\uturi din zon\ [i “primirea c\lduroas\ specific\ zonei”, turi[tii pot opta pentru un pachet cu demipensiune cu 200 de lei pe zi, iar la trei nop]i de cazare tariful include [i masa festiv\ din prima zi de Pa[te. Tot la M\n\stirea Humorului, pre]ul la o pensiune de trei stele pentru trei nop]i [i patru zile de pensiune complet\, cu mas\ festiv\ `n ziua de Pa[te [i `nt=mpinare cu cozonac, afinat\ [i ou\ ro[ii dup\ slujba de `nviere, tariful este de 700 de lei de persoan\, iar pentru cei care pot sta cinci zile, pre]ul cu demipensiune [i mas\ festiv\ este de 750 de lei de persoan\.
Proprietarii de pensiuni invit\ turi[tii s\ participe [i la sfin]irea co[ului pascal, iar conform obiceiului local bucatele din co[ul sfin]it se m\n=nc\ `n diminea]a Pa[telui, `n mijlocul familiei.

Vezi si

Gheorghe Flutur, la lansarea candidatului PNL la Preutești: „100% la alegeri viitorul primar va fi Daniel Mihăilă”

Duminică, 19 mai, a avut loc lansarea candidaturii la funcția de primar al comunei Preutești …