Monday , May 27 2024

Conducta de apa rece de pe bulevardul Alexandru cel Bun a cedat, ieri, din nou

N din aceast\ cauz\, pe strada Alexandru cel Bun s-a sistat ieri, din nou furnizarea apei, fiind `ntrerupt\ [i circula]ia rutier\ `n dreptul Gr\dini]ei “A[chiu]\” n lucr\rile de canalizare au fost `ntrerupte total, p=n\ la terminarea lucr\rilor la conducta  de ap\ n viceprimarul Viorel Seredenciuc a spus c\ lucr\rile la conducta de ap\ au fost realizate `n propor]ie de 90%, urm=nd a fi terminate `n circa o s\pt\m=n\
Viceprimarul municipiului Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat c\ lucr\rile la schimbarea conductelor de canalizare, efectuate de firma Pfeiffer, pe strada Alexandru cel Bun, au fost sistate `n cursul zilei de ieri. Cauza principal\ o constituie cele peste zece avarii ap\rute din martie p=n\ `n prezent la conducta de ap\. De remarcat c\ un num\r de cinci din cele peste zece avarii au ap\rut `n cursul ultimelor dou\ s\pt\m=ni, `n dreptul Gr\dini]ei “A[chiu]\”.
Din cauza acestor probleme ap\rute din cauza degrad\rii conductei de ap\, a fost necesar\ [i `ntreruperea circula]iei pe Alexandru cel Bun. }eava respectiv\ era din beton, acest material fiind considerat impropriu pentru serviciile de furnizare a apei potabile. De altfel, din cauza vechimii conductei, o parte din aceasta s-a deteriorat foarte mult, afect=nd foarte mult [i calitatea apei.
Prin urmare, viceprimarul a spus c\ s-a luat decizia de a se lucra doar la conducta de ap\ a c\rei finalizare este estimat\ la [apte zile. Alte dou\ zile sunt rezervate probelor [i ulterior, un timp nedefinit deocamdat\, urmeaz\ “dezinfec]ia” conductei. Astfel, `n aproximativ zece zile se va putea face alimentarea cu ap\ rece `n zona str\zii Alexandru cel Bun de la noua conduct\.
Abia atunci, spune viceprimarul, vor re`ncepe lucr\rile la canalizare,  de `nlocuire a vechii conducte format\ din tuburi de beton ad\ugit, cu noua conduct\ din polipropilen\.
Aceast\ conduct\ de canalizare ar trebui finalizat\ `n trei s\pt\m=ni de la reluarea lucr\rilor. Viceprimarul s-a declarat optimist spun=nd c\ momentan lucreaz\ trei echipe, termenul de trei s\pt\m=ni fiind unul realist.( Roxana CIOLTAN)

Vezi si

Adrian Popoiu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar la Siret. Flutur: Orașul se află pe drumul cel bun și va avea autostradă

Adrian Popoiu a avut duminică, 26 mai, lansarea candidaturii pentru un nou mandat de primar …